Leevi

Ravit

Euroopan raviurheilun halutuimman sperman hinta huimaa – silti satoja tammoja jonossa

Julkaistu:

Ready Cash on vallannut Euroopan siitosmarkkinat. Huiman kalliista hinnasta huolimatta jono oriin palveluksille on pitkä kuin nälkävuosi.
Kilpailu-urallaan upeasti menestynyt ja kotimaansa Ranskan kaikkien aikojen eniten ansainneeksi ravuriksi noussut Ready Cash on saanut eurooppalaiset tammanomistajat lähes sekaisin siitosmarkkinoilla. Oriin jälkeläisten upea menestys on tuonut omistajien oven taakse ennennäkemättömän jonon halukkaita astuttajia.

Ranskan markkinoilla Ready Cashin siitospalvelut on syndikoitu osuuksiin, joiden hintataso liikkuu 30 000–50 000 euron välillä, vaikka astutusoikeus ei edes takaa varmasti varsaa.

Muista maista siitosmatadorin spermaa odottaa 300 tamman jono. Ranskan ulkopuolelta tulevan tamman kanssa kustannus on sekin kaikkinensa päälle 20 000 euroa.

Stonecapes-hevosia Suomessa kasvattava Saku Mikkola on itsekin käyttänyt Ready Cashin palveluita ja ymmärtää kiinnostuksen.

– Se on aika yksinkertaista matematiikkaa. Oriin jälkeläisnäytöt ovat tällä hetkellä aivan omassa kastissaan, minkä myötä sen jälkeläisistä maksetaan myös parhaat hinnat. On aika luonnollista, että se kiinnostaa tammanomistajia eniten.

Mikkola muistuttaa, että on varsin tavanomaista, että joku ori nousee siitosmarkkinoilla muiden yläpuolelle. Ready Cashille mies povaa useamman vuoden valtakautta.

– Amerikassa Muscle Hill on noussut vastaavaan asemaan. Kummallekaan ei näy tällä hetkellä uhkaajaa lähipiirissä.

Ready Cashin tunnetuin jälkeläinen on Euroopan ykkösravurina yleisesti pidetty Bold Eagle, jonka ansiot kilpakentiltä ovat jo viiden vuoden iässä ylittäneet 2,1 miljoonaa euroa. Isä Ready Cashin – kaksinkertaisen Prix d’Ameriquen voittajan – ennätyslukemat ovat lähes 4,3 miljoonaa.

Suomen raviradoilla on Hippoksen tilastojen mukaan kilpaillut toistaiseksi vain kourallinen Ready Cashin jälkeläisiä. Tunnetuimmat ovat Ruotsissa syntyneet 4-vuotias Pascha Tilly ja 5-vuotias Elliot Boko.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt