Leevi

Ravit

Syttyykö siitosori kilpailemiseen? ”Ei uskalla vielä kamalasti hehkuttaa”

Julkaistu:

Toto65
Vermon jokerihevonen hyppää tositoimiin tammojen pauloista. Varustekikat ovat heti käytössä.
Keskiviikon Toto65-kohteiden kummajainen on Suomessa debytoiva No Frosting. Yhdysvaltojen kivikovissa ikäluokkalähdöissä kilpaillut ori on nykyään suomalaisomistuksessa.

No Frosting hankittiin USA:n kilpauran jälkeen Pohjoismaihin lähinnä siitoskäyttöön. Ori oli vuoden 2014 astumassa ruotsalaisessa suursiittolassa, ja viime ja tämän siitoskauden se oli suomalaistammojen käytössä Pohjanmaalla ja Hämeessä.

No Frostingin valmentaja on Tampereen Teivossa tallia pitävä Matti Mäkinen, jonka valmennussuhde oriin kanssa alkoi helmikuun lopulla.

– Vaikka hevonen on hankittu tänne siitoskäyttöön, sitä on treenattu koko ajan myös kilpailemista varten, Mäkinen valaisee.

Mäkinen kertoo, että viimeksi yli kolme vuotta sitten kilpailleen No Frostingin piti palata radoille jo keväällä, mutta sille tuli koelähdön jälkeen takapakkia. Valmentaja on tyytyväinen hevosen nykytilanteeseen.

– No Frosting on hieno, fiksu hevonen. Se on ravannut hyvin ja hyvällä motiivilla harjoituksissa. Jos terveys sallii, sillä kilpaillaan myös talvella, koska hokkikengistä ei ole sille haittaa, Mäkinen sanoo.

Mäkinen paljastaa, että kovimmat hiitit ovat olleet 16,5-vauhtisia.

– Sitä vauhtia se on painellut helposti, eikä pohjia ole katsottu. On kuitenkin hirmu vaikea sanoa, minkälaiseen juoksuun se pystyy vuosien tauolta. Tärkeintä olisi, että oriilla pääsisi ajamaan kilpaa tasaisesti parin viikon välein, jolloin sen vire varmasti nousisi.

Mäkisen kommenteista voi lukea, että puhtaasti turistireissulle kovaluokkainen ravuri ei Vermoon tule.

– Siltä otetaan startissa etukengät pois ja sille laitetaan jenkkikärryt, ja tarkoitus on pysyä ainakin kunnolla muiden mukana. Ori pääsee lujaa ja sillä tuntuisi olevan hyvä fysiikka. Ei sitä uskalla kuitenkaan vielä kamalasti hehkuttaa, Mäkinen sanoo.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt