Heidi

Ravit

Valikko

21-vuotias nuorukainen ajoi kylmäpäisesti lähes 100000 euron jättipalkinnon – ”Hyvinhän poika pääsi!”

Julkaistu:

Kriterium
Callela Leonard yllätti suosikit lämminveristen Kriteriumissa.
Vuonna 2013 syntyneiden lämminveriravureiden ikäluokan ykköskisa Kriterium meni yllättäjälle lauantaina Tampereen Teivossa. Suojaisan juoksun saanut Callela Leonard pamautti loppusuoralla ohi ennakkosuosikkien MAS Archien ja Callela Elizan. Voitto oli peräti 93 750 euron arvoinen.

Markku Niemisen valmentaman ja Rauno Asosen omistaman Callela Leonardin ajoi voittajaksi vasta 21-vuotias ohjastajakomeetta Jukka Torvinen. Jämsäläisnuorukainen piilotteli ajokkiaan vetävissä selissä mahdollisimman pitkään ja iski kiriin vasta 300 metriä ennen maalia.

– Hieno tilanne, harvoin tällaisia lähtöjä pääsee koittamaan tai voittamaan, supermenestyksestään silmin nähden häkeltynyt ohjastaja kertasi.

Torvinen luotti ajokkinsa kipakkaan loppuvetoon ja ajoi lähdön kärjen takaa sisärataa pitkin.

– Vikalle kierrokselle kun lähdettiin, näytin hevoselle vähän vitsaa ja huomasin että virtaa on paljon vielä. Päästiin puikkelehtimaan muiden välistä ja viimeisessä kurvissa kun käänsin kolmannelle radalle, tuntui että helposti ohi menee, ohjastajalahjakkuus kertasi ratkaisuhetkiä.

Voitto oli Torviselle jo toinen suuren kisan ykköstila viikon sisään. Viime lauantaina tuli Villinmiehen tammakilpailun ykköstila Bid On Kempin kanssa Lappeenrannassa.

”Pieni rukkanen ja näyttää surkealta”

Voitto oli ikimuistoinen myös Callela Leonardin omistajalle Rauno Asoselle. Pitkän linjan hevosenomistaja sai huipennuksen 35-vuotiselle uralleen kotiradalla Teivossa. Hän odotti ennakkoon enemmän toiselta hevoseltaan Callela Elizalta joka sai johtaa joukkoa finaalissa, mutta kilpailu näytti jälleen kerran raviurheilun yllätyksellisyyden.

– Pelkäsin, kuinka Jukka pääsee sisäradalta ulos. Mutta hyvinhän poika pääsi. En muista juoksun lopusta mitään, se oli yhtä hullunmyllyä aivoissa!


Valmentaja Markku Nieminen puolestaan tunnusti, että Callela Leonardille etsittiin vielä alkukaudesta uutta kotia. Hevonen alkoi näyttää oikeaa osaamistaan kreivin aikaan.

– Se on pieni rukkanen ja näyttää surkealta, mutta siellä onkin hirmuinen kone sisällä. Hevonen haluaa mennä ja mennä, kokenut valmentaja nauroi.

Voittajan kilometriaika 2600 metrillä oli 14,7a.

Lähdössä eniten jossiteltavaa jäi Tuomas Korvenojalle ja Bean Coktailille. Valjakko ehti kakkoseksi, mutta voimia jäi kosolti käyttämättä.

Kolmosrahat vei ennakkosuosikki MAS Archie, jonka kohtaloksi koitui taittaa matkaa johtaneen Callela Elizan rinnalla. Siksi hyväkään suoritus ei riittänyt pronssitilaa ylemmäs.

– Hevonen oli hyvä ja taisteli hienosti, juoksusta vain tuli raskas tällä kertaa, ohjastaja Antti Teivainen myönsi.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt