Mervi

Ravit

Suomen mestari nousi suurten joukkoon, vaikka naru katkesi kuskin käteen

Julkaistu:

Derby-ravit
Jonesy voitti kaksi vuotta sitten Vermossa lämminveristen Derbyn. Lauantaina tuli Suomen mestaruus.
Tuomas Korvenojan ohjastama ja valmentama Jonesy voitti lauantaina Vermossa Suomen mestaruuden ja 30 000 euron ykköspalkinnon. 6-vuotias ori oli selityksittä paras, sillä se joutui taittamaan matkaa vaativalla juoksupaikalla keulahevosen rinnalla.

Samalla Jonesy nousi niiden suurten hevosten joukkoon, jotka ovat pystyneet sekä 4-vuotiaana Derbyn että aikuisena SM-ajon voittoon. Viimeksi viime vuoden SM-ajossa voittaja Seabiscuit ylsi samaan tuplaan.

Kaatosade kasteli Vermon kaviouran hiukan ennen SM-lähtöä, mutta se ei haitannut väkivahvaa Jonesya. Eikä sekään, että Korvenoja yritti turhaan hakea hevoselle viimeistä kirivaihdetta vetämällä siltä niin sanotusti pallot korvista. Pallojen naru katkesi ja jäi kuskin käteen.

– Kyttäsin Veniceä siinä meidän selässä ja ajattelin vain, että lopussa laitetaan all-in. Loppusuoralla oli kiva fiilis.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Voittoon riitti märällä radalla kilometriaika 13,1a/2100 metriä.

– Jonesy ansaitsi tämän voiton. Ori on raatanut koko kauden ja tehnyt kovia juoksuja. Se on nyt kotimaisten lämminveristen parasta joukkoa, Korvenoja kiitteli.

Korvenoja myös omistaa osan suojatistaan. Hän suunnitteli ajavansa Jonesyllä kilpaa vielä muutaman kerran ennen talvitaukoa. Tällä kertaa espoolainen ei kuitenkaan aio viedä hevostaan talvehtimaan eikä kilpailemaan Ranskan-tukikohtaansa.

– Kovan 4-vuotiskauden jälkeen tehtiin niin, ja se taisi olla vikatikki.

SM-hopeaa lauantaina otti keulapaikalla letkaa vetänyt Express Duo. Pronssille jätettiin Venice.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt