Reija

Ravit

Oikukas kykyhevonen onnistui vihdoin – uusi ohjastaja toi kaivatun piristysruiskeen

Julkaistu:

Toto76
Modern Seabee innostui pistelemään tosissaan Rovaniemellä.
Lumijokelainen pariskunta Katja MelkkoJanne Soronen sai aihetta juhlaan Toto76-pelin avauskohteessa, kun Modern Seabee oli tammalähdön etevin.

Soronen kehui jo viikolla useissa eri kanavissa tallinsa edustajan kykyjä. Ravimies innostui vertaamaan tamman kapasiteettia jopa huippuhevoseen Elian Webiin, joka kuuluu ikäluokkansa ehdottomaan eliittiin.

Aloitteleva ravuri Modern Seabee on ollut kilpailutilanteessa oikukas tapaus, eikä se ole aikaisemmin yltänyt kykyjensä edellyttämälle tasolle. Esimerkiksi kaksi edellistä kilpailua vesittyivät laukkoihin.

Lauantaina Rovaniemellä hevosen taustavoimat kaivoivat ässän hihasta. Rattaille valittiin seinäjokelainen Niko Jokela. Uuden kuskin toivottiin tuovan hevoseen kaivatun ryhtiliikkeen.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Näin tapahtui. Lähtönsä vitossuosikki valtasi alussa keulapaikan voimalla, eikä luopunut siitä missään vaiheessa.

– Ennakkokommenteissa Sorosen Janne kertoi hevosen olevan aivan tallin parhaita hevosia. Tänään tamma käyttäytyi hyvin, kun sain sen vain käännettyä menosuuntaan, Niko Jokela kertasi.

Jokela oli miettinyt jo ennakkoon suoraviivaisen ajotaktiikkansa.

– Toiveissa oli ajaa lähdössä vapaalta radalta. Modern Seabee meni keulassa omasta halustaan tasaisen reipasta vauhtia.

– Viimeisessä kurvissa oli pieni hetki jolloin tuntui, että vauhtimme hiljenee. Hevonen kontrasi kuitenkin kaverilleen lopussa varmasti.

Modern Seabee ravasi tasoitusajossa vesikeli huomioiden kovan tuloksen 16,7 / 2100 metriä. Seabee Stablen kasvattama ja omistama tamma ravasi Rovaniemellä uransa kolmannen ykköstilan, joka palkittiin 3 000 eurolla.

Kaksi voittoa ja kakkonen

Katja Melkon ja Janne Sorosen juhlat jatkuivat viidennessä Toto76-kohteessa. Kokenut kilpailija Caesar De Veluwe haki alussa Sorosen kannustamana keulapaikan haltuunsa. Siitä valjakko porskutti varmasti perille saakka ensimmäisenä.

– Huonon kelin takia olin jo etukäteen päättänyt panostaa starttiin. Keulassa ei kura lennä silmille, josta tämä hevonen ei tykkää.

– Keulaan päästyämme olin tosi luottavainen. Caesar De Veluwe oli hyvin ohjilla ja sen tuntuinen mitä parhaimmillaan on, Soronen kehui.

Caesar De Veluwe otti lähtönsä kakkossuosikkina kauden toisen voittonsa. Ykkönen lihotti tilipussia kolmella tonnilla.

Melkon ja Sorosen hoivista kilpaili ravipäivänä myös kolmas hevonen. Ennen iltapäivän Toto76-peliä käydyssä kohteessa Tarabuso Jet sijoittui lähdössään toiseksi.

– Takana on aika lailla täydellinen päivä. Voittajahevoset ottivat keulasta oikein hallitut voitot. Tarabuso Jet teki myös oikein hyvän esityksen, mutta yksi parempi oli mukana, Soronen kertasi liki täydellistä ravipäivää.

Sairastauolta voittajakehään

Matematiikan opettaja Matti Halonen ei tehnyt turhaa reissua Juuasta Rovaniemelle. Halosen perheen loistohankinta Wheelie Awake venytti voittoputkensa jo kolmen voiton mittaiseksi.

Nelivuotias ruuna voitti heinäkuussa Joensuussa finaalilähdön, mutta sairastui tämän jälkeen. Rovaniemellä hevosen yllä leijui hieman kysymysmerkkejä, mutta startin jälkeen epäilijät olivat vaitonaisia.

Wheelie Awake starttasi takarivin lähtöpaikalta, mutta pääsi onnekkaasti mielipaikalleen keulaan. Matti Halonen myönsi, että parempaa tuuria ei olisi voinut toivoa.

– Ihmeitä tapahtuu. Ehkä laukat vähän jeesasivat meitä. Katsoin, että kaverit vain laukkaavat ympäriltämme.

– Keulapaikka oli haettavissa, joten suuntasin sinne. Saimme rauhoittaa vauhtia matkalla ja hevonen varmasti hallitsi perille, Halonen kehui.

Wheelie Awake voitti 2 600 metrin matkalla käydyn kilvan tuloksella 18,1.

Ei täysosumia

Kierros päättyi kesällä Kittilään Lauri Evijoen valmennukseen siirtyneen Up Up And Awayn voittoon. Pelisuosikki joutui nöyrtymään tulisessa kiihdytyksessä Carmelan nopeuden edessä, mutta kuittasi tämän ohi varmasti lopussa.

Ohjastaja Hannu Torvisella oli selitys valmiina, miksi hevonen ei ehtinyt alussa nopeimpien mukaan.

– Lähtöhomma meni huonosti meidän osalta. Hevonen oli paineissaan, ja kiinni siivekkeessä. Auto heitti meidät hieman taakse.

Suosikkivoitosta huolimatta täysin oikeaa vetolappua ei jätetty yhdenkään pelaajan toimesta. Ensi viikolla Vermossa tavoitellaan jackpot-pottia.

Oikea Toto76-rivi, Rovaniemi 27.8.
Toto76-1: 4 Modern Seabee
Toto76-2: 9 Wheelie Awake
Toto76-3: 10 New Grove Storm
Toto76-4: 6 Rosari
Toto76-5: 4 Caesar De Veluwe
Toto76-6: 2 Sävel-Muisto
Toto76-7: 2 Up Up And Away

Seitsemän oikein -tuloksia ei löytynyt, joten ensi viikolla tarjolla 104 335,70 euroa jackpot-rahaa. Kuusi oikein -voitto-osuus 1 598,50 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt