Verneri

Ravit

Ennätystamman Ranskan-valloitus päättyi jo Forssan kohdalla – "Virhe maksoi meille aika paljon"

Julkaistu:

RAVIT
Ratu Royalen piti kilpailla maanantaina Ranskassa, mutta kisamatkalle tuli stoppi ilmeisesti järjestäjän virheen takia.
SE-tamma Ratu Royale aloitti perjantaina kisareissun Ranskaan, mutta kunnianhimoinen matka päättyi ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. Vincennesissä maanantaina ajettavan 3-vuotislähdön lähtölistat ilmestyivät tänään ja kaikkien yllätykseksi Ratu Royalen nimeä ei ollutkaan listoilla. Vesa Santanen oli hevosen kanssa matkalla laivaan, mutta kääntyi asiasta kuultuaan takaisin kotiin.

Valmentaja oli ilmoittanut Ratu Royalen kisaan mukaan Suomen Hippoksen kautta. Ilmeisesti ilmoittautuminen on jäänyt vahvistamatta joko Ranskan tai Suomen keskusjärjestössä, mutta asian selvittely on vielä kesken.

– Ilmoittautuminen on kaiketi jäänyt vahvistamatta. Todennäköisesti se on inhimillinen virhe, mutta se virhe maksoi meille aika paljon. Totta kai ihmisille tapahtuu kömmähdyksiä, mutta kyllä tämä harmittaa todella paljon, kun kaikki oli valmiiksi järjestetty ja hevonen kovassa iskussa, Vesa Santanen manaa.

– Valmentajana en voi tehdä asialle mitään, koska ulkomaille ilmoittautuminen tapahtuu keskusjärjestön kautta ja siinä ollaan täysin heidän armoillaan. Onneksi ei ehditty kuin Forssaan saakka.

Suomen Hippoksen kilpailutoimenjohtaja Jukka Niskanen kertoi Ilta-Sanomille, että Ratu Royalen ilmoittautumistiedot oli toimitettu Ranskan raviurheilun keskusjärjestöön.

– Oletimme, että kaikki tarvittavat tiedot kuskin ajoväreistä lähtien on toimitettu Ranskaan. En viitsi spekuloida sen tarkemmin asiaa, mutta selvitämme asiaa ranskalaisten kanssa. Jos kyseessä on meidän virheemme, kerromme kyllä siitä. Kaiken piti kuitenkin olla selvää, Niskanen ihmettelee.

Ratu Royalen ja Vesa Santasen viikonloppusuunnitelmat menivät siis täysin uusiksi, mutta valmentaja suhtautuu episodiin hurtilla huumorilla. Seuraava startti on Luulajassa muutaman viikon päästä.

– Vincennesin rata olisi kyllä sopinut tammalle hyvin ja se olisi pärjännyt kaikkia lähdön hevosia vastaan. Kuskin lisäksi muutamia tuttuja oli lähdössä mukaan ja saa nähdä, saavatko he rahoja takaisin lentolipuista. Onneksi kävin keskiviikon Solvallan startin jälkeen välillä kotona, koska muuten olisimme hevosen kanssa jo pitkällä Saksassa, Santanen hymähtää.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt