Reija

Ravit

Kesäloma ei näkynyt tähden otteissa: "Juuri taisi tulla hiki"

Julkaistu:

TOTO65
Välähdys kävi Vermossa maksetulla hiitillä lomansa päätteeksi ja ansaitsi hölkkätyyliin 2 500 euroa.
Viimeistään Kuninkuusraveissa suuren yleisön tietoisuuteen pitkän matkan voitollaan noussut Välähdys palasi Vermossa radoille näyttävästi. Ori oli kerännyt isänsä mukaisesti nimetyt vieskermäiset peliprosentit, kun pelijakauma näytti päälle 88 prosentin osuutta peleistä.

Omistaja, valmentaja ja ohjastaja Ville Korjuksen mukaan Välähdys on lomaillut Kuninkuusravien jälkeen, mutta se näkyi otteissa korkeintaan pirteytenä.

– Parit hölkät ajettiin tässä startin alla, mutta muuten Turun jälkeen on käyty vain kävelemässä sellaisia alle kymmenen kilometrin lenkkejä, ei sitä treeniksi ainakaan voi sanoa. Se on kyllä vauhdikas poika ja pitää itsekin itsensä vireessä, Korjus selosti.

Venähtäneen starttivälin lisäksi pienenä kysymysmerkkinä oli lähtöpaikka, sillä vielä hieman rutinoimaton tähti starttasi ensimmäistä kertaa urallaan auton takaa sisäradalta. Ori toimi kuitenkin mainiosti.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Paikka ei tuonutkaan pelättyä ongelmaa. Välähdys lähti lujaa ja olisi pystynyt tarvittaessa lähtemään vielä paljon kovempaakin.

Kilpailussa Korjus sai määrätä tahdin rauhalliseksi, jonka jälkeen loppu oli tyylittelyä. Suuri suosikki pelästytti kannattajiaan kuitenkin hieman, sillä haastajat pääsivät lopussa tuntumaan. Korjuksen mukaan voimia oli jäljellä paljon.

– Juuri sille taisi hiki tulla, mutta ori on sosiaalinen tapaus. Se on kyllä mielellään ykkösenä maalissa ja vastailee sitä mukaa, kun kavereita tulee rinnalle, mutta ei kovin mielellään jätä muuta porukkaa.

Ensi askeleitaan suomenhevosten ykköstasolla ottava Kotkan ylpeys mittaa tasoaan seuraavaksi taas isokenkäisten joukossa.

– Tähtisprintteri olisi mielessä. Maili ei ole meille se paras matka, mutta sinne taidetaan tähdätä seuraavaksi, Korjus pohti lähitulevaisuutta.

Välähdyksen voittoajaksi tuli 2 100 metrillä 25,8.

Suomen parhaisiin tammoihin kuuluvalle Twigs Voicille olisi ollut keskiviikkoillalle tarjolla maineikkaampikin tehtävä, kun Ruotsissa juostaan tammojen EM, johon hevonen olisi meriiteillään varmastikin päässyt. Taustajoukot valitsivat kuitenkin sen sijaan Vermon ja Tammatähden ja se palkittiin 3 000 eurolla.

– 500 jäljellä alkoi tuntumaan, että olisi pitänyt sittenkin lähteä Ruotsiin, ohjastaja Hannu-Pekka Korpi harmitteli.

– Hevonen oli kuitenkin niin luokaton Turussa, että ajateltiin, että on parempi pysyä kotona. Nythän tamma oli taas parempi, mutta vaikeahan sitä olisi ollut etukäteen tietää.

Twigs Voici on yleensä ollut paras johtopaikalta tai johtavan rinnalta, mutta Vermossa taktiikka oli poikkeava.

– Siinä tuntui alussa olevan kaikilla kiire, joten jäin suosiolla taaemmaksi. Tokihan minäkin yritin kovaa matkaan. Ajattelin kuitenkin, että minulla on niin paljon parempi hevonen, että voitan muualtakin kuin kärkipäästä, Korpi perusteli taktiikkaansa isänsä Pekka Korven valmennettavan rattailla.

Tammatähti kipaisi 2 100 metrin matkan aikaa 13,3.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 17.8.

Toto65-1: 1 Tropical Beach

Toto65-2: 1 Välähdys

Toto65-3: 6 Royal Andy

Toto65-4: 5 Like You

Toto65-5: 5 Twigs Voici

Toto65-6: 9 Pascha Tilly

Kuusi oikein-voitto-osuus 180,60 euroa. Viidellä oikein lunastaa 7,30 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt