Verneri

Ravit

Suurkilpailusta hyllytetty pyrkii Pohjoismaiden mestariksi - "Puhuivat ympäri osallistumaan"

Julkaistu:

POHJOISMAIDEN MESTARUUS
Virijori pääsee näyttämään iskukykynsä ravikuningasta ja ruotsalaista kylmäveritähteä vastaan.
Siilinjärveläinen Jorma Naumanen koki heinäkuussa karvaan pettymyksen, kun miehen silmäterä Virijori karsittiin Mikkelin Suurmestaruus-ajosta. Ratkaisu aiheutti paljon jälkipolemiikkia, sillä Virijorilla oli ennen Suurmestaruutta alla kaksi vakuuttavaa voittoa ja kakkossija. Suurkilpailuperustein valittuun osallistujaporukkaan Virijori ei kuitenkaan mahtunut.

– Se on tietenkin ollutta ja mennyttä, mutta toivottavasti jälkikeskustelusta otettiin oppia valintoihin. Mielestäni suurkilpailuihin hevosia valitessa pitää käyttää järkeä ja katsoa vain hevosten edesottamuksia, eikä ihmisiä hevosten taustajoukoissa. Viimeisen viiden startin näytöt pitää ratkaista enemmän kuin vanhat meriitit, Naumanen toivoo.

Pettymykset on nielty ja sunnuntaina valjakolle tarjoutuu mahdollisuus rahakkaaseen revanssiin. Virijori ja Jorma Naumanen ovat yksi Suomen edustajista Ahvenanmaalla juostavassa kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruudessa. Vastaan asettuvat tuore ravikuningas Vitter ja Ruotsin kylmäverihirmu Månprinsen A.M.

Naumanen ei ollut alun perin järin innokas lähtemään mukaan PM-lähtöön, mutta järjestäjät saivat houkuteltua savolaisvahvistuksen mukaan.

– Olin vähän kahden vaiheilla, mutta lopulta puhuivat ympäri osallistumaan. Meiltä tulee aika paljon matkaa, mutta itselläni on vielä pari viikkoa kesälomaa ja saimme kotitallille hevosenhoitajan viikonlopuksi, Naumanen paljastaa.

– Muutaman kerran olen käynyt Ahvenanmaalla, mutta en koskaan kilpaa ajamassa. Onhan tämä mukava juttu päästä mukaan näin isoon lähtöön.

”Sain roikkua tosissaan ohjissa”

Naumasen ei tarvitse lähteä Maarianhaminaan turistireissulle, sillä Virijori jatkaa hyvässä iskussa. Viimeistelykisa Kajaanissa päättyi kakkossijaan, vaikka kurainen rata ei ollut hevosen mieleen. Viimeistelyharjoituksetkin lupaavat hyvää.

– Torstaina kun ajoin vielä lenkin, sain roikkua tosissaan ohjissa. Virijori on vireä ja hyväkuntoinen. Ori ei ole kauheasti ollut yötä vieraissa paikoissa, mutta onneksi se on fiksu hevonen. Kyllähän se voi hevosta vähän hermostuttaa, kun on yksitoista vuotta ollut lähinnä kotona ja nyt lähdetään laivalla kisareissulle, Naumanen naurahtaa.

– Vitter ja Månprisen A.M. ovat todella kovia vastustajia, mutta lähden ihan luottavaisin mielin. Ei ole mikään mahdottomuus, että Virijori yltäisi kolmen parhaan joukkoon.

Virijori on osallistunut Pohjoismaiden mestaruuteen kahdesti aiemminkin. Parhaimmillaan se oli kaksi vuotta sitten kisan viides.

Pohjoismaiden mestaruus Maarianhamina 14.8.

Ryhmäajo 2140 m, ykköspalkinto 16 150 euroa

1 Vihte - Olli Koivunen

2 Vitter - Mika Forss

3 Virijori - Jorma Naumanen

4 Tekno Jerken - Hannu Torvinen

5 Solör Stegg - Torbjörn Jansson

6 Krusen - Michael von Krusenstierna

7 A.T. Visku - Juha Länsimäki

8 POISSA

9 Månprinsen A.M. - Gunnar Melander

10 Moe Svarten - Jan Martin Bjerring

11 Suivikas - Terho Rautiainen
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt