Sami, Samuli

Ravit

Härmän häjy uskoo Toto76-yllätykseen: "Kirii 300 metriä turkasen kovaa"

Julkaistu:

TOTO76
IS Ravit uskoo lauantain Toto76-pelissä paljon näkemysvarmaansa Haras du Piniin, eikä valmentajakaan tyrmää ajatusta voitosta.
Teivon Toto76-pelin pelillinen herkku starttaa heti avauskohteessa. Viime starteissaan myöhään tilaa saanut ja kovaa kirinyt Haras du Pin on unohtumassa pelikansalta melko totaalisesti suhteessa kanssakilpailijoihin ja sen tunnustaa myös ohjastaja ja valmentaja Antti Ala-Rantala, Härmän häjy.

– Hevosella on hieman tarkoituksellakin ajettu riskin päältä ja jossiteltavaa on jäänyt viime starteissa aika lailla, Ala-Rantala huomauttaa.

– Sitä halutaan kasvattaa rauhassa, eikä ole lähdetty ajamaan ainakaan vielä pitkiä kirejä. Luultavasti taulu olisi aktiivisemmilla suorituksilla koreampi, mutta toivottavasti tällä taktiikalla ajellaan näissä lähdöissä pitkässä juoksussa enemmän ja pidempään niitä kärkisijoja.

Lauantaille Ala-Rantala lupailee hieman aktiivisempaa otetta.

– Meillä on pelisuosikki edessä. Seurataan sitä ja nyt lähdetään jo sen perässäkin sitten reissuun aiemmin kuin edellisissä, mutta ilman vetoapua en aja taaskaan kovin pitkään. Tämä kirii kyllä 300 metriä turkasen kovaa, ja Teivon loppusuoralla ehtii. Eiköhän me päästä ihan hyviin iskuasemiin Bakels Birdlandin vanavedessä.

– Näitä samoja hevosia vastaan on kilpailtu viime aikoina, eikä meidän hevonen yhtään niitä huonompi ole ollut.

Mies kaavailee Haras du Pinille oikein lupaavaa tulevaisuutta, ja se on syynä viime aikojen passiivisempiin taktiikoihin.

– Hevonen menee helposti kovaa ja kirii selästä kovastakin vauhdista. En ihmettele, vaikka se nousisi täällä Suomessa hiljalleen vaikka Kultadivisioonahevoseksi, kunhan vain maltetaan sen kanssa, eikä ajeta päätä puhki yltiöpäisesti.

Aktiivinen kauppamies

Ylihärmässä talliansa pitävä Ala-Rantala on yksi aktiivisimmin uusia hevosia hankkiva valmentaja. Mies osti juuri talliinsa Helmen Vilin, ja uusia hevosia on tullut sieltä sun täältä. Haras du Pin löytyi Tanskasta ja esimerkiksi kylmäverinen Fjeldstad Goggen Norjasta. Miehen mukaan aktiivisuus on oikeastaan pakon sanelemaa.

– Ei niitä oikeita hevosia tahdo vain tulla talliin, ellei itse osta, Ala-Rantala manaa.

– Minulla on onneksi hyvä verkosta kavereita tässä lähellä, ja näistä on sitten tehty kimppoja. Helmen Vilikin meni osiin samantien, eikä siitä jäänyt osuutta edes itselle.

Valmentaja ja kauppamies on ostanut hevosia paljon ulkomailta, muttei suoraan allekirjoita kliseetä, ettei Suomesta voi suhteessa liian kalliiden hintojen vuoksi ostaa hevosta.

– Osaa ne ulkomaillakin pyytää. Se on vähän miten se sattuu. Mutta kyllä hevosia löytyy, jos niitä viitsii etsiä. Ulkomaiden kanssa apuna on ollut Tapani Raunio, jolla on mainiot kontaktit.

– En minäkään mitä tahansa osta, ja moni on jäänyt ottamatta. Siinä pitää yrittää tutkia ja järkeillä, että mikä sen ostettavan hevosen taso on, mihin lähtöihin se täällä Suomessa asettuu. Sen myötä voi selvittää, että mitä siitä voi yleensäkään maksaa. Jos hevosella voi ajaa täällä 500–1 000 euron ykkösistä, niin ei siitä voi 10 000 euroa maksaa.

– Ulkomailta ostettaessa pitää laskea hinnan päälle vielä kuljetus- ja muut kulut. Sen myötä Suomesta on periaatteessa halvempaa ostaa, mutta eihän niitä hyviä tahdo kokoajan olla kaupan, Ala-Rantala muistuttaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt