Signe, Varma

Ravit

Huima kirikamppailu kääntyi Euroopan mestarin eduksi

Julkaistu:

Kuninkuuskilpailu
Kuninkuuskisan avausmatkan voittajaksi kurotti kisan nuorin hevonen.
Kuninkuuskilpailun avausmatka Turussa oli jännitysnäytelmä vailla vertaa. Ensin lähtö uusittiin kerran, sen jälkeen taktiset kuviot menivät uusiksi ja lopussa voitosta käytiin tiukka kamppailu neljän hevosen kesken. Pisimmän korren vei Vitter ja eilen raviohjastajien Euroopan mestaruuden voittanut Mika Forss.

Vitter tarkkaili tilannetta toisen radan jonossa aina loppukaarteeseen saakka. Maalisuoraa se kiri rintamassa uloimpana ja maalikamera osoitti niukan eron Vitterin eduksi Elias Intomieleen nähden. Köppinen kiersi vahvasti kolmanneksi ja Välähdys oli kärkipaikalta neljäs.

Taustajoukot empivät 6-vuotiaan Vitterin kohdalla kuninkuuskisaan osallistumista pitkään. Hevonen on paitsi kisan ensikertalainen, myös porukan nuorin. Avausmatkan voiton jälkeen sekä ohjastaja Mika Forss että valmentaja Jalmari Svart alleviivasivat hevosen olevan nyt parempi kuin pitkään aikaan.

– Sanoinkin läheisille, että Vitter tuntuu paremmalta kuin toukokuussa Elitkampenin aikoihin. Tuntuu, että jokin puuttuva osa on löytynyt, Jalmari Svart totesi tyytyväisenä.

– Täytyy myös sanoa, että ei Mika tyhjästä voittanut eilen Euroopan mestaruutta. Harva olisi istunut vielä viimeisellä takasuoralla toisen radan jonossa, mutta hän tiesi, mitä teki. Yksi hienoimmista ajoista, joita olen nähnyt, Svart jatkoi.

Lähtökiihdytyksessä ennakkospekulaatiot menivät sikäli uusiksi, että Camri sortui laukalle eikä lopulta voinut kamppailla kärkipaikasta. Lisäksi Ville Korjus piti Välähdyksen kanssa kiinni keulapaikasta eikä päästänyt hallitsevaa ravikuningasta Jokivarren Kunkkua eteensä.

Jokivarren Kunkku asettuikin johtaneen Välähdyksen taakse eikä päässyt kirimään loppusuoralla vapaasti. Camri antoi alkulaukkansa nopeasti alas, jatkoi keskijoukoissa, muttei löytänyt aivan vapaita kiriväyliä.

Pikkukahveli laukkasi kahdesti, mutta sen juoksua ei hylätty. Hevonen jäi kuitenkin selvästi viimeiseksi.

Katso kuninkuuskilpailun avausmatka tästä linkistä!

Avausmatkan tulokset:

1. Vitter / Mika Forss

2. Elias Intomieli / Markku Hietanen

3. Köppinen / Ari Moilanen

4. Välähdys / Ville Korjus

5. Jokivarren Kunkku / Jorma Kontio

6. Metkutus / Juha-Matti Paavola

7. Marat / Pekka Korpi

8. Suivikas / Terho Rautiainen

9. Camri / Tuomas Pakkanen

10. A.T. Visku / Juha Länsimäki

11. Hullumies / Seppo Sarkola

12. Pikkukahveli / Esa Holopainen


Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt