Tiina, Kirsi, Krista

Ravit

Valikko

TV:stä tuttu Laura Ruohola ahertaa rakkautensa eteen – ”Teen mielelläni töitä kovan paineen alla”

Julkaistu:

KUNINKUUSRAVIT
Laura Ruohola löysi massiivisen, mutta mielekkään työprojektin. Se huipentuu ensi viikonloppuna.
Pitkäaikaisena Urheiluruudun toimittajana tutuksi tulleen Laura Ruoholan kesäpäivät ovat olleet tänä vuonna kaikkea muuta kuin lomailua. Puhelin pirisee ja juoksevia asioita on niin paljon, ettei edes iltaisin tahdo ehtiä kesärientoihin Turun jokirantaan.

Ruohola nimittäin työskentelee Turun Kuninkuusravien viestintä- ja markkinointipäällikkönä, ja projekti huipentuu ensi viikonloppuna. Kuninkuusravit on yksi Suomen suurimmista yleisötapahtumista, ja järjestelemistä riittää, mutta Ruoholan pitää liikkeessä rakkaus suomenhevosiin.

Kuninkuusravit on uniikki tapahtuma siksi, että keskiössä on 99-vuotisen Suomen oma hevosrotu.

– Teen mielelläni töitä kovan paineen alla suomenhevosten eteen ja käytän koko kesän tähän, jos panoksellani voidaan yhtään edesauttaa kotimaisen rodun asemaa. On tärkeää, että kasvattajat jaksavat uskoa tulevaisuuteen ja kasvattaa uusia suomenhevosvarsoja, Ruohola alleviivaa.

Ruohola elää kuten opettaa – ainakin osittain. Hänellä on useampi kimppahevonen, joista tosin enemmistö on lämminverisiä.

– Se onkin absurdia, miten paljon kuukausittain menee rahaa nimenomaan lämminverisiin. Suunnaton unelmani on, että jonakin päivänä olisi oma suomenhevosvarsa ja sen kanssa saisi tehdä elämän pituista matkaa kohti Kuninkuusraveja. Tässä työssä on nähnyt, miten iso juttu Kuninkuusravit on suomenhevosihmisille.

– En ole koskaan sen paremmin käynyt talleilla, mutta olen tykännyt raveista Charme Asserdalin ajoista lähtien. Jo pienenä tyttönä kirjoittelin hopeatussilla peiliin huippuravuri Ideal Du Gazeaun nimeä, Ruohola kertoo ravitaustastaan.


Kuninkuusravit kotiradalla

Urheiluruutu-vuosien jälkeen Ruohola on työskennellyt muun muassa sisustusohjelman parissa. Viime vuonna hän oli Kalajoen loma-asuntomessujen projektipäällikkönä, ja lisäksi hän on tehnyt viime vuosina juontotöitä ravien TV-lähetyksissä.

Turun Kuninkuusravien järjestäjäorganisaatioon hän päätyi oma-aloitteisuutensa kautta. 80 kilometrin päästä Pyhärannasta kotoisin oleva Ruohola koki, että hänellä olisi annettavaa juuri Turun Kuninkuusraveille.

– Otin yhteyttä ja kerroin kiinnostuksestani. Halusin tehdä tämän työrupeaman nimenomaan Turussa. Tässä järjestellään vähän niin kuin kotiraveja, Ruohola myhäilee.

Kuninkuusraviviikonloppu on edessä, ja järjestelyt ovat täydessä vauhdissa. Turussa on muutenkin tapahtumantäyteinen viikonloppu, kun purjeveneiden regatta ja Down By The Laituri -festivaali järjestetään samaan aikaan. Ruohola hehkuttaa Turkua kesäkaupunkina, vaikkei itse olekaan ehtinyt paljon vapaa-ajasta nauttimaan.

– Olen asunut kesän hyvällä paikalla keskustassa, mutta jokirantaan en ole ehtinyt riittävästi. Turku ei kalpene yhdellekään eurooppalaiselle kesäkaupungille. Hienona kesäpäivänä keskusta ja jokiranta ovat mitä parhaimmat ajanviettopaikat.

Kiire pelastaa hevoskaupoilta?

Tapahtumaviikonloppu menee Ruoholan osalta luonnollisesti työn touhussa, mutta hänellä on yksi erityinen jännityksen paikka hevosenomistajana. Ruohola on mukana porukassa, jonka liisaama In Ice Princess kilpailee lauantaina tammalähdössä.

Viestintäpäällikkö pitää matalaa profiilia In Ice Princessin mahdollisuuksista, mutta on henkisesti varautunut iloiseen yllätykseen.

– Hankala lähtöpaikka laskee odotuksia, mutta totta kai olen varautunut siihen, että täytyy mennä pokkaamaan kukat voittajakehään. Onneksi olen nyt päässyt vaikuttamaan kukkien valintaan väreistä lähtien, Ruohola nauraa.


Unelma omasta suomenhevosvarsasta voisi hyvinkin käydä toteen, sillä Turussa järjestetään perjantaina myös varsahuutokauppa. Myytävänä on 17 kotimaista tulevaisuuden toivoa.

Aiotko tehdä kauppoja?

– Hevoskaupoilta minut taitaa pelastaa suunnaton kiire. Olisihan se tietysti luonnollinen jatkumo tälle projektille, että menisi vielä ostamaan oman hevosen ja miettisi sen jälkeen, mistä löytyy rahat sen ylläpitoon seuraavaksi viideksitoista vuodeksi, Ruohola vitsailee.

– Olen toki jo ehtinyt surra, että toivottavasti kaikki varsat löytävät hyvän kodin ja tykkäävät uusista omistajistaan. Hienonnäköisiä varsoja siellä on, oikeita suomenhevostaideteoksia.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt