Heidi

Ravit

Valikko

Matematiikan opettaja teki onnistuneen heräteostoksen – mahdollisuus kymppitonnin kesälomarahoihin

Julkaistu:

RAVIT
Hevoshommat hyppytunneilla eivät ole menneet hukkaan, sillä lukion opettajalla on käsissään lupaava ravuri.
Juuan lukiossa matemaattisia aineita opettava Matti Halonen teki onnistuneen heräteostoksen noin kolme ja puoli vuotta sitten. Halonen oli perheineen viettämässä viikonloppua Anjalankoskella ja silmiin osui lehti-ilmoitus myytävästä ravurivarsasta lähiseudulla.

Viikonlopun agendalla ei alun perin ollut hevosen osto, mutta käynti hevoskasvattajan luona johti kauppoihin.

– Olimme kyllä pidemmän aikaa katselleet sopivaa varsaa, mutta sinä viikonloppuna ei ollut sen paremmin ostoaikeita. Mentiin kuitenkin katsomaan varsaa ja tehtiin kaupat saman tien. Hevosen hinta oli meidän budjetille sopiva ja varsa miellytti, Halonen selvittää.

Varsa oli Wheelie Awake, joka tekee nyt nelivuotiaana kovaa nousua kohti isopalkintoisia lähtöjä. Ruuna on voittanut 13 startissaan viisi kertaa ja tienannut liki 10 000 euroa.

Opettajan hevosharrastus tiedetään kollegoiden ja oppilaiden keskuudessa, vaikka Halonen itse ei pidä suurempaa meteliä Wheelie Awakesta ja hevosasioista.

– Aika matalalla profiililla olen ollut, mutta kyllä koulussa tiedetään, että pidemmillä hyppytunneilla saatan hävitä hetkeksi tallille, Halonen naurahtaa.

– Kesälomalla aina tuntuu, että hevosiahan voisi olla vaikka enemmänkin, mutta talvella se on juuri toisinpäin. Isäni oli korvaamaton apu viime talvena pohjakuntoa ajettaessa ja muutenkin perheen ja hevosten yhteensovittamisessa.

Kymppitonni kiikarissa

Lauantaina Joensuussa on mahdollisuus jättipottiin, kun Wheelie Awake juoksee finaalilähdössä ja jahtaa 10 000 euron ykköspalkintoa yhtenä ennakkosuosikeista. Hevosta itse ohjastavalle Haloselle suuri T76-lähtö on tähänastisen raviuran kohokohta.

– Se on ehdottomasti isoin lähtö, johon olen päässyt mukaan. Wheelie Awaken kanssa on mennyt viime aikoina hienosti, ei voi olla kuin tyytyväinen, Halonen myhäilee.

Hevosen lahjakkuus on ollut tiedossa, mutta vielä viime vuonna sen kanssa edettiin maltilla. Kolmivuotiaana ruuna voitti paikallisravilähdön ja oli kahdessa totoravilähdössä toinen. Tänä vuonna se on kehittynyt vielä selvän harppauksen ja parantanut ennätyksensä uusille sekuntiluvuille.

Viime kilpailussaan Wheelie Awake teki ennätyksensä 14,7 ja lunasti paikan lauantain finaalilähtöön. Valmentajan mielestä talven pohjakuntotreenit ovat pohjustaneet tämän kesän menestyskulun.

– Viime talvi oli ensimmäinen, jolloin Wheelie Awake sai treenata koko ajan terveenä. Kolmivuotiaanakin sillä oli yhtä sun toista vastoinkäymistä, mutta koska hevonen vaikutti lupaavalta, sen kanssa edettiin rauhassa.

– Yhtä Kuopion starttia lukuun ottamatta hevonen on mennyt tosi hyvin. Wheelie Awake on rehellinen hevonen, joka tulee aina loppuun saakka rehdisti. Lauantain lähdössä on kunnioitettavia vastustajia, mutta meilläkin on saumat totosijoille, 33-vuotias Halonen arvelee.

Wheelie Awake juoksee lauantaina Joensuussa ravipäivän yhdeksännessä lähdössä.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt