Mauno, Maunu

Ravit

Uusi aluevaltaus toi Suomen mestaruuden: "Uusi laji, uusi elämä"

Julkaistu:

ST. MICHEL
Harmi's Frido pinnisti Mikkelissä montén Suomen mestariksi.
Mikkelin St. Michel -vauhtijuhla polkaistiin käyntiin ratkaisemalla heti alkuun Suomen mestari. Lajina oli monté eli raviratsastus. Voittajakehässä nähtiin tuttu ratsastaja, kun Nelly-Janiika Korpikoski pokkasi Harmi's Fridon kanssa kolmannen lämminveristen montén SM-tittelinsä viiden vuoden sisään.

Nelly-Janika Korpikosen mukaan menestysresepti on yksinkertainen.

– Hevonen on hyvin valmennettu, vahva ja selväravinen. Monté käy sillä siten oikein hyvin, Korpikoski luetteli.

Harmi's Fridon montéura käynnistyi vasta kolme kuukautta sitten ja nyt ruuna on jo Suomen mestari. Valmentaja Markku Nieminen tunnustaa, että hevonen löysi lajista itselleen jatkoaikaa.

– Sen ura ei oikein enää edistynyt kärrylähdöissä ja Monté toi hevoselle uuden elämän, Nieminen tunnustaa.

Kuusivuotiaan hevosen kausi oli käynnistynyt kärryt perässä sijoituksin 10–6–10–11–11–5, kunnes huhtikuun 19. päivä tänä vuonna se kokeili montéa. Siitä tuli heti menestystarina ja montéura onkin tuonut nopeaan tahtiin viisi voittoa, sekä SM-ykkösen myötä 12 000 euroa rahaa.

Ranskaan?

Valmentaja on SM-voittajansa kanssa silti ongelmissa tulevaisuuden suhteen ja yhtenä mahdollisena suuntana on Ranska.

– SM on ajettu ja isorahaisille hevosille on harmillisen vähän montélähtöjä. Pitkiltä takamatkoilta on turha kilpailla, sillä hevonen menee parhaiten, kun sillä on vapaa rata edessä. Pitää tutkailla, onko mahdollista viedä hevonen Ranskaan, missä on tarjolla monelaisia lähtöjä tässä lajissa.

Kokenut ja menestynyt Markku Nieminen on siirtänyt viime vuosina pari hevosta montéen, kun niiden eteneminen kärrylähdöissä on pysähtynyt. Mies ei kuitenkaan tunnustaudu itse ratsastajaksi, kun haastattelija Lauri Hyvönen kysyi miehen omista kokemuksista.

– Kerran olen ollut selässä ja siinäkin oli tarpeeksi. Kilpaan minua ei kyllä saisi, Nieminen naurahti.

Montén SM ja 5 000 euroa irtosi tuloksella 14,3/2 100 metriä. SM-hopeaa otti Licence Holder ja Jenni Kaija sekä pronssia Enzo Cobra selässään Saara Eerola.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt