Signe, Varma

Ravit

Ravikuningas joutui sairaslomalle – ehtiikö toipua kuninkuusraveihin?

Julkaistu:

JOKIVARREN KUNKKU
Suomen ykkösravuri Jokivarren Kunkku tuli kipeäksi pahimpaan mahdolliseen aikaan.
Hallitseva ravikuningas Jokivarren Kunkku joutuu toviksi sairaslomalle ja jää pois lauantaina Mikkelissä ajettavasta Suurmestaruudesta. Valmentaja Antti Ojanperän tallissa jyllää tauti, jonka takia hevosten tulehdusarvot ovat koholla ja ne joutuvat lääkekuurille.

– Kunkullakaan ei ole kuumetta, mutta sen tulehdusarvot ovat koholla. Hevosta pidetään kevyesti liikkeessä, mutta kovempaa ei tietenkään ajeta. Lääkekuuri kestää noin viikon verran, Ojanperä selvittää.

– Noin puolessa tallin hevosista on nyt sanomista, juuri veriarvoissa. Tämä ei vaikuta olevan ihan pahin mahdollinen tauti, mutta tuli tietysti väärään aikaan.

Jokivarren Kunkun kauden päätähtäin eli Turun Kuninkuusravit on enää kahden ja puolen viikon päässä. Ilmoittautuminen kuninkuuskilpailuun päättyy ensi maanantaina 18. heinäkuuta. Ojanperä arvelee, että ravikuningas ehtii toipua taudistaan ennen kuninkuusraveja.

– Uskon, että tästä selvitään kyllä siihen mennessä, mutta eihän sitä varmaksi tiedä. Aikaa kuninkuusraveihin saisi olla enemmänkin. Tällainen tauti vaikuttaa aina jotenkin hevosen vireeseen, mutta toivottavasti Kunkun kunto ei hirveästi laskisi.

Kiertävät pöpöt ovat harmillinen osa hevostallien arkea ja joskus hevoset vain tulevat kipeäksi ja vieläpä useampi samaan aikaan.

– On näitä tietenkin ollut ennenkin, mutta tämä tuli ilkeään ajankohtaan. Aina se on vähän pelottanut, että tulee tämäntyyppinen tauti väärään aikaan.

– Totta kai tällainen vaikuttaa ilmapiiriin, eikä tässä niin iloisella mielellä olla, mutta jatketaan töitä ja yritetään nousta taas. Uskon, että Kunkun kanssa ehditään vielä moneen hyvään lähtöön, Ojanperä tuumaa.

Hallitseva ravikuningas Jokivarren Kunkku on juossut neljä voittoa peräjälkeen, viimeksi puolitoista viikkoa sitten Suur-Hollola-ajossa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt