Signe, Varma

Ravit

Kaustisen raveissa historian suurin yllätys – päävoiton arvo pomppasi lähes 120 000 euroon

Julkaistu:

Toto76
Kaustisen raveissa nähtiin jättimäinen totopaukku, kun täysin pelaamaton valjakko yllätti kaikki.
Niko Jokelan ohjastama Prin Holz järjesti vuoden 2015 alusta saakka pelatun Toto76-pelin historian suurimman yllätyksen.

Prin Holz oli huomioitu Toto76-pelissä vain minimaaliset 0,06 prosenttia. Voittajapelissä hevoselle rahansa lyöneet saivat jo pienellä panoksella tuntuvan tilin, sillä kerroin oli liki 130.

Jokelan ajokin menestystä ei puoltanut ennakkoon oikeastaan mikään seikka. 7-vuotias ruuna starttasi matkaan rajussa ylisarjassa, eli mukana oli urallaan selvästi enemmän tienanneita vastustajia. Lisäksi lähtöpaikka oli lyhyelle matkalle tukala takarivin paikka.

Jokela oli ennakkoon hyvin tietoinen, mistä lähtökohdista hän tavoittelee ajokkinsa kanssa lähdön palkintosijoja.

– Ajattelin etukäteen, että sisäradalle on päästävä. Sieltä uumoilin rahasijan olevan mahdollinen kovasta vastuksesta huolimatta, Jokela kertoi.

Prin Holz ja Jokela löysivät kiihdytyksessä mukavan juoksupaikan kolmannesta juoksuparista sisäradalta. Se nosti seinäjokelaisen ohjastajan odotuksia hieman.

– Prin Holz tuntui hyvälle jo matkalla. Loppukaarteessa alkoi tuntua, että kolmen parhaan joukkoon voimme jopa yltää, Jokela kertasi lähtöä.

Jokelan suupielet kohosivat rahanjakosuoralla, kun hän huomasi ajokillaan olevan paras vauhti.

– Ruuna lähti tosi hyvin saavuttamaan kärkihevosta. Tuntui sille, että perhana tämähän menee ohi!

Jättiyllättäjän voiton myötä Toto76-arvo pomppasi 200 eurosta suoraan liki 120 000 euroon. Kun myös seuraavan lähdön voitti yllättäjä, ei kukaan pelaaja saanut Kaustisen riviä oikein.

Prin Holzin omistaja ja valmentaja on haapavetinen Maria Honkala.

Historiallinen onnistuminen

Marko Hautamäen ohjastama Turon Linda on kohonnut 9-vuotiaana elämänsä iskuun. Tamma nappasi Kaustisella jo kolmannen peräkkäisen voittonsa. Ykköstila oli ensimmäinen laatuaan Toto76-lähdössä niin hevoselle kuin ohjastajalle.

Hevosen omistaja Olavi Hautaketo on vastannut taustajoukkojen mukaan pääosin hevosen treeneistä viime vuosina. Hänellä oli selvä visio, miksi tämä vuosi on ollut menestyksen puolesta aikaisempia vahvempi.

– Meillä on kotona huonot ajopaikat. Talvella jäällä ajaminen on tärkeää. Toissa talvena pääsimme jäälle vain kahdesti. Lisäksi kesällä tamma kärsi jostain viruksesta. Viime talvena pääsimme ajamaan jäällä kaksi kuukautta. Se näkyy nyt hevosen kilpailusuorituksissa.

Turon Linda voitti tasoitusajon koko matkan jälkeen tuloksella 25,0 / 2100 metriä. Ykköstila palkittiin 5000 euron palkinnolla, joka nosti hevosen voittosumman uudelle kymmenelle.

Kylmäveristen 2600 metrin koitoksen jälkeen katsomosta raikui hyvä Jussi -huudot. Voimainkoitos oli päättynyt kotiradan Juha-Matti Paavolan valmentaman Menoks:n voittoon.

Kuusivuotias ori on pilannut monta kilpailuaan laukkoihin, mutta tänään ravi maittoi varustemuutoksen jälkeen. Hevonen kilpaili Kaustisella ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä.

– Ajattelimme, että kenkien riisuminen voisi tuoda hevoselle ravivarmuutta. Niin se ehkä myös teki, Juha-Matti Paavola perusteli kenkien riisumista.

Vahvana hevosena tunnettu Menoks juoksi lauantaina ensimmäistä kertaa 2600 metrin matkalla, joka oli takuulla etu muihin kilpailijoihin nähden.

– Taktiikkamme oli yksinkertainen: niin kauan niin lujaa kuin jaksamme. Matka suosi meitä ehkä eniten koko porukasta. Menoks on jaksava kaveri, Paavola hymyili.

Menoks on Juha-Matti Paavolan oma kasvatti. Hän myös omistaa valmennettavansa itse.

Tapio Perttunen juhli Kaustisen kaksipäiväisissä raveissa perinteikkään Isla-ajon voittoa Sylvie De Vie:n kanssa jo perjantaina. Konkarivalmentajan mainio viikonvaihde jatkui lauantaina, kun kovissa lähdöissä marinoitunut Like You oli tammalähdön etevin.

Like You kilpaili edellisen kerran Kaustisella keväällä. Silloin tamma laukkasi alussa pahoin, jonka jälkeen teki hirmuisen esityksen. Väkivahva esitys palkittiin – tässä tapauksessa – vain kakkosrahoilla. Kesäkelissä tamman ajatukset pysyivät kasassa koko lähdön ajan, eikä Perttuselle jäänyt jossiteltavaa.

– Hevonen tuntui tänään ravivarmalta pruuvistartissa ja muutenkin. Juoksumme ei sujunut niin vaikeasti, kuin se saattoi katsojille näyttää. Tamma ratkaisi pelin helposti, Perttunen kehui suojattiaan.

Like You:n voitto oli sen kauden kolmas ja koko uran 15:s. Ykköstila palkittiin 3000 eurolla.

Oikea Toto76-rivi, Kaustinen 9.7.

Toto76-1: 12 Like You

Toto76-2: 2 Menoks

Toto76-3: 5 Bakels Birdland

Toto76-4: 7 Cousin Evert

Toto76-5: 1 Turon Linda

Toto76-6: 10 Prin Holz

Toto76-7: 11 Up Up And Away

Seitsemän oikein -tuloksia ei löytynyt. Kuusi oikein voitto-osuus 7946,80 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt