Tiina, Kirsi, Krista

Ravit

Valikko

Ruotsalaistähden ajokki ei päässytkään Suur-Hollola-finaaliin – hevonen vaihtui lennosta

Julkaistu:

SUUR-HOLLOLA-AJO
Surprise Lordin valmentaja käytti tilaisuuden hyväkseen, kun Örjan Kihlström oli jäämässä ilman ajokkia Suur-Hollola-finaalissa.
Ruotsalaisomistuksessa olevan Greenleaf Slimin taustajoukot kokivat karvaan pettymyksen, kun hevonen ei päässyt mukaan sunnuntain Suur-Hollola-ajon finaaliin. Euroopan kärkikuskeihin kuuluva Örjan Kihlström oli jopa varannut lennot sunnuntaille tullakseen ohjastamaan hevosta.

Vaikka Greenleaf Slim karsiutuikin, Kihlströmille löytyi ajokki 100 000 euron ykköspalkinnolla ajettavaan finaaliin. Kaksinkertaisen Suomen mestarin Surprise Lordin omistaja ja valmentaja Reima Kuisla näki tilaisuutensa koittaneen ja ilmoitti haluavansa Örjanin kuskiksi silmäterälleen, joka oli välierässä kakkonen Express Duon jälkeen.

IS Ravit tavoitti lauantai-iltana Örjan Kihlströmin, joka vahvisti saapuvansa sunnuntai-iltapäivänä Lahteen.

– Minulla oli sellainen lentolippu, jonka olisin voinut vielä perua siinä tapauksessa, etten olisi tullut. Päätin kuitenkin tulla ajamaan Lahteen. Ajoin tänään koko päivän kilpaa Eskilstunassa, joten vielä ei ole ollut mahdollisuutta nähdä lähtöä.

– Kuulin vain, että Surprise Lord oli ollut välierässä keulasta toinen ja että huomenna on varmaankin vielä kovempi vastus. Täytyy vielä keskustella valmentajan kanssa ja yritän myös katsoa välierälähdön, jotta tiedän, millaisista lähtökohdista lähdetään finaaliin, Kihlström suunnitteli.

Uusi ohjastaja tärkeässä lähdössä ei tässä tapauksessa huolestuta Surprise Lordin valmentaja Reima Kuislaa.

– Örjan on kieltämättä aika suvereeni kuski Euroopassa. Hän tuntee hevosesta jo näppituntumalla, miten sillä kannattaa tai ei kannata ajaa, Kuisla tuumaa.

Örjan Kihlström tunnetaan erityisesti suurkilpailuiden spesialistina. Kokenut ruotsalaiskuski on voittanut Euroopan suurimman sprintterikilpailun Elitloppetin kahtena vuonna peräkkäin, viimeksi toukokuussa Nuncion kanssa.

Hienosäätöä finaaliin

Lauantain välierässä Peter Ingves ohjasti Surprise Lordin kakkossijan myötä finaaliin. Reima Kuisla oli suojattinsa otteisiin tyytyväinen, mutta suunnitteli vielä pieniä lisäsäätöjä sunnuntaille.

–  Surprise Lord teki ihan hyvän juoksun, mutta sen ravi ei ollut aivan sellaista, mitä voisi olla. Aiemmin se on mennyt ilman takakenkiä hyvin, mutta nykyään hevonen ei taida saada sillä balanssilla riittävästi pitoa. Lyömme finaaliin taakse kärkikengät ja teemme vähän hienosäätöä, Kuisla paljastaa.

Surprise Lord pääsi välierässään suhteessa helpommalla kuin esimerkiksi Jonesy, jolla oli kovavauhtisempi juoksu ja vaativa juoksupaikka johtavan rinnalla.

–  Minun hevoselleni jäi voimia varastoon ja sillä ei ollut loppujen lopuksi merkitystä, tuliko finaaliin rata kolme tai neljä. Shadow Woodlandilla varmasti ajetaan keulasta ja Jonesy tullee vaatimaan vauhtia. Jos Shadow Woodlandin annetaan ajaa keulassa kävelyä, siitä on vaikea tulla palalla ohitse.

–  Surprise Lordilla on ihan täydet mahdollisuudet voittoon siinä missä muillakin. Suur-Hollolan voittaa se, jolla juoksu onnistuu parhaiten. Tuuriakin siis tarvitaan. Surprise Lord on vahva ja hyväpäinen hevonen, Kuisla kehaisee.

Suur-Hollola-ajo, sunnuntai 3.7.

1 Shadow Woodland - Peter Ingves

2 Jonesy - Tuomas Korvenoja

3 Yahuu Hoss - Tapio Perttunen

4 Surprise Lord - Örjan Kihlström

5 Venice - Mika Forss

6 Diamond Duo - Janne Korpi

7 Edward Ale - Ari Moilanen

8 Amazing Soul - Jukka Kinnunen

9 Express Duo - Pekka Korpi

10 Dreambow - Hannu Torvinen

11 Caesar de Veluwe - Santtu Raitala

12 Arctic Model - Jorma Kontio
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt