Mauno, Maunu

Ravit

Suurkilpailun karsintavoittaja vaihtoi tallia – ex-valmentaja muuttaa Ruotsiin

Julkaistu:

RAVIT
Ikäluokkansa parhaimmistoon kuuluva ravuri tähtää Derbyyn uusissa käsissä, kun edellinen valmentaja vaihtaa maisemaa.
Kolme viikkoa sitten Kuopio Stakesin karsintalähdön voittanut Sue’s Photo on siirtynyt uuteen talliin. Nelivuotias ori on nykyään Tapio Mäki-Tulokkaan valmennuksessa, koska hevosta uran alusta saakka valmentanut Janne Ranta-Krenkku lähtee loppukesästä Ruotsiin.

Sue’s Photo voitti viime syksynä Kriteriumin karsintalähdön ja on keikkunut ikäluokkalähdöissä kärkitaistelussa. Suomen suurimman nelivuotiskisan Derbyn karsinnat juostaan elokuussa, mutta tuolloin Janne Ranta-Krenkku on jo muissa maisemissa. Hän menee Juha Siirtoselle, joka valmentaa suurhevosenomistaja Heikki Taipaleen nuoria hevosia Ruotsissa.

– Menen auttelemaan Juhaa varsojen kanssa ja katsotaan sitten, millaiseksi kuvio kehittyy. Muuta tarkempaa ei ole sovittu. Ruotsissa olen ollut aiemminkin ja siellä raviurheilun tila on paremmalla mallilla kuin Suomessa, Ranta-Krenkku sanoo.

Varsojen opetukseen erikoistuneella Ranta-Krenkulla on ollut monena vuonna kymmenittäin varsoja, mutta määrä on vähentynyt kaiken aikaa vaikeina taloudellisina aikoina. Kokonaan mies ei aio kuitenkaan Suomesta häipyä, sillä perhe pysyy tutuissa maisemissa Kokemäellä.

– Joku jo kysyikin, heittikö akka pihalle. Kattilat eivät ole jaossa, vaikka perhe jääkin Suomeen. Nuorempi tytär on vielä yläasteella. Yritän järjestää niin, että voisin olla kerrallaan pari viikkoa töissä ja sitten esimerkiksi viikon kotona.

– Kymmeneen vuoteen ei ole tullut juuri kesälomia pidettyä, mutta tällä viikolla lähdetään tyttären kanssa pohjoiseen lomailemaan, Ranta-Krenkku suunnittelee.

Huilin jälkeen kohti Derbyä

Sue’s Photon uusi valmentaja Tapio Mäki-Tulokas joutui juhannuksena sairaalahoitoon, mutta hänellä on jo ajatus tulevista kilpailuista. Päätähtäimenä on luonnollisesti nelivuotiaiden Derby, mutta hevonen nähtäneen tositoimissa jo sitä ennen.

– Hevonen tuli talliin viime viikolla ja torstaina se käytiin läpi klinikalla, minkä lisäksi se oli lihashuollossa, Mäki-Tulokas kertoo.

– Annetaan Sue’s Photon pitää pieni huili ennen kuin kilpaillaan. Sellainen ajatus kuitenkin on, että startti tai kaksi ehdittäisiin ajamaan ennen Derby-karsintoja.

Kimppahevonen Sue’s Photo on voittanut uransa 22 kilpailussa 7 kertaa ja tienannut 23 550 euroa. Se voitti kolme viikkoa sitten Kuopio Stakesin karsintalähdön ennätysajallaan, mutta laukkasi finaalissa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt