Leevi

Ravit

Nähdäänkö Härmässä kuninkuusravit lähivuosina? ”Melkein joka toinen on sanonut, että täällä ne pitäisi järjestää”

Julkaistu:

Kuninkuusravit
Suomen uusimman raviradan päättäjät ovat tuskin toipuneet juhannuksen suurtapahtumasta Nordic Kingistä, kun katseet on jo suunnattava tulevaan.
Tyhjästä uuden raviradan Härmään rakentaneelle Pekka Lillbackalle satoi Nordic King-viikonlopun ajan kiitosta ja selkään taputtelijoita oli jonoksi asti. Yksi puheenaihe nousi ylitse muiden: milloin Suomen suurin ravitapahtuma kuninkuusravit järjestetään uudenkarhealla raviradalla?

Kuninkuusravien järjestämisvuoro vaihtuu vuosittain ja järjestävät paikkakunnat valitaan kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Seuraava hakukierros on elokuussa, jolloin vuoden 2019–2021 kuninkuusraveista kiinnostuneiden ratojen pitää lähettää hakemus lajin kattojärjestö Suomen Hippokselle.

Pekka Lillbacka ei tuoreeltaan Nordic King-ravien päätyttyä ottanut kantaa kuninkuusravihakemukseen, mutta myönsi asian olleen vahvasti tapetilla.

– Melkein joka toinen on sanonut, että täällä ne pitäisi järjestää. Ei se mitenkään poissuljettua ole. Pitää vähän sulatella asiaa. Kilpailupuolelle tarvitsemme lisää tekijöitä ja muutenkin koetetaan ottaa oppia ja parantaa asioita nyt saadun palautteen perusteella, Lillbacka sanoi.

– Nordic Kingiä tehtiin aika pienellä porukalla ja viime kuukausina jokainen on saanut venyä äärimmilleen. Takki on aika tyhjä, Lillbacka myönsi lauantai-iltana.


Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Pertti Koskenniemi totesi, että PowerParkin uusi ravirata täyttää kuninkuusravien järjestämiseen tarvittavat perusvaatimukset. Raviradan ympärillä on lähinnä metsää, joten aluetta voi tarpeen mukaan myös laajentaa. Kuninkuusraveissa yleisömäärät kohoavat molempina kisapäivinä yli 20 000 henkilön lukemiin.

– En näe mitään syytä, miksei tälle radalle voisi kuninkuusraveja myöntää. Kukaan kilpailija ei ole varmasti moittinut olosuhteita, joissa hevoset saavat täällä olla ja yleisökin tuntui olevan tyytyväisiä. Lähinnä kysymys on tilapäisrakentamisen järjestämisestä, Koskenniemi selvittää.

– Jos Härmässä on kiinnostusta kuninkuusraveille, heidän pitää tehdä elokuuhun mennessä hakemus Hippoksen varsinaiselle kokoukselle ja lopullisen päätöksen kuninkuusravipaikkakunnista tekee Hippoksen valtuuskunta, Koskenniemi jatkaa.

Tämän kesän kuninkuusravit järjestetään Turussa ja vuonna 2017 Vermossa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt