Soini, Veini

Ravit

Tämän ohjastajan suorituksessa näkyi vuosikymmenien kokemus – saavutti paikan suurkilpailussa

Julkaistu:

Toto65
Twigs Voici juoksi itsensä mukaan St. Micheliin.
Kaksi viikkoa sitten Vermossa hurmannut Twigs Voici palasi rikospaikalleen. Pekka Korven suojatti ei jättänyt mitään sijaa selittelyille St. Michel -katsauksessa. Tamma jyräsi johtavan rinnalta murskavoittoon, kun lopetti viimeisen puolikkaan herkällä tyylillä 08,5-vauhtia.

– Ihan hyvä hevonen oli. Ei voi moittia, Korpi totesi vaatimattomasti.

– Oli yllätys, että tamma voitti noin reilulla erolla muihin, Korpi myönsi.

Pitkän linjan hevosmies suoritti lähdössä samalla niin sanotun ”kasvojen pesun”. Jo 60-luvulla hevosilla kilpaillut Korpi starttasi suojattinsa kanssa edellisen kerran lauantaina Kouvolassa. Mies valitsi silloin passiivisen taktiikan ja hevonen virui pitkään vailla kiritilaa. Kaiken nähnyt ravimies myönsi, ettei ajosuoritus ollut silloin paras mahdollinen.

– Ajoin viimeksi Kouvolassa huonosti, kuten useasti, Korpi virnuili. Hevoselle jäi paljon paukkuja varastoon.

Tällä kertaa miehen ajosuoritus ei jättänyt kellekään sijaa toruille. Korpi ajoi hevosellaan alkumatkan rauhallista tahtia toisen radan vetäjänä ja latasi kaasun pohjaan viimeisellä takasuoralla. Parivaljakko jätti muut kauas horisonttiin, vaikka juostava matka oli illan teeman mukaan vain 1609 metriä.

Korpi ehti kertoa kilpailun jälkeen, että he olisivat kiinnostuneita osallistumaan heinäkuussa ravattavaan suurkilpailuun St. Micheliin. Pian kuulutus kertoikin Twigs Voicin saavuttaneen paikan kyseisessä kutsukilpailussa.

Twigs Voici osallistui tänä vuonna jo Finlandia-ajoon, jossa sillä meni kaikki pilalle uusitusta lähtöyrityksestä lähtien. Nyt hevonen saa uuden mahdollisuuden, kun Mikkelissä tavoitellaan ME-tulosta 17. heinäkuuta. Lähdössä tamma saa vastaansa muiden muassa Kymi GP -sankari Trebolin.

Korvet juhlivat

Hetkeä myöhemmin voittajahaastattelussa nähtiin jälleen tuttu mies. Korpi oli jälleen voittanut ravilähdön. Tällä kertaa mies toimi lainaohjastaja, kun hän kiritti siuntiolaisen Nina Pettersson-Perklenin valmentaman Pension Killerin voittoon.

Pension Killerin voitto oli yksi koko vuoden suurimmista yllätyksistä kotimaisissa ravilähdöissä. Ruuna oli huomioitu Toto65-pelissä vain 0,21 prosentin verran.

- Meillä oli tuuria, kun pääsimme hyvään juoksupaikkaan. Voitonavain oli hyvin sujunut juoksu, Korpi kertoi.

Toto65-pelin arvo pomppasi seitsemästä ja puolesta eurosta kertaheitolla yli 1800 euron. Edes Pension Killerin valmentaja ei voinut aavistaa ennakkoon, mitä Vermosta on kotiinviemisiksi.

- Hevonen on ollut vaisu. Ei se huono ole ollut, mutta ei myöskään parhaimmillaan. Pekka on niin hyvä kuski, Pettersson-Perklen kiitteli ohjastajaa.

Vermossa kilpailtiin keskiviikkona Amerikan malliin. Kaikki lähdöt ravattiin 1609 metrin matkalla. Usein keulapaikka on avain onneen mailin pyrähdyksessä, mutta tällä kertaa Toto65-pelin ensimmäistä keulavoittajaa saatiin odottaa neljänteen kohteeseen saakka.

Jälleen asialla oli Korpi. Vain etunimi vaihtui Pekasta Ilkaksi.

Ilkka Korpi johti ajokkinsa Deanna Bokon kanssa lähtöä startista maaliin. Hevonen nappasi 2500 euron ykkösrahat uudella ennätystuloksellaan 13,3.

- Matkaan lähdettiin urku auki, mutta hevonen sai pidettyä keulat helposti, Korpi kertoi.

- Deanna Boko on kaiken ollessa kunnossa oikein pystyvä hevonen. Pari vuotta sitten se loukkaantui. Selvää syytä ei löytynyt, mutta hevonen ontui etujalkaansa. Aika on tehnyt tehtävänsä, Korpi kiitteli voittokantaan palanneen hevosen rattailta.

Myös kierroksen päätöslähtö näytti aivan viime metreille olevan Pekka Korven heiniä. Raskas alkumatka ja raastava tempo näkyivät lopussa sen verran, että Esa Holopainen kannusti ajokkinsa Order By Boss'in yllätysvoittoon.

– Saimme hyvän juoksun sisäradalla, ja kiritilat sopivasti loppusuoralla. Näytti ensin, ettemme ehdi enää kuin toiseksi, mutta hevonen tuli loppua tosi hyvin, Holopainen sanoi.

Order By Boss ei ole viime aikoina voitoilla mässäillyt, sillä voitto oli tämän vuoden ensimmäinen.

– Nämä ovat tosi kovia lähtöjä. Näissä täytyy onnistua kaikki, jotta voi voittaa, Holopainen muistutti.

Kiriherkän ruunan voitto oli valmentaja Sari Uutiselle illan toinen, kun hänen valmentamansa Jaguar Point oli myös lähtönsä etevin.

Toto65-kierros oli tällä kertaa niin vaikea, ettei kuusi oikein -tuloksia löytynyt ainuttakaan. Sunnuntaina on Kokemäen Toto65-pelissä jaossa jackpot-rahaa liki 85 000 euroa.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 22.6.

Toto65-1: 7 Twigs Voici

Toto65-2: 9 Salaus

Toto65-3: 12 Pension Killer

Toto65-4: 1 Deanna Boko

Toto65-5: 3 Enchanting Star

Toto65-6: 9 Order By Boss

Kuusi oikein -tuloksia ei löytynyt. Viisi oikein -voitto-osuus 697,60 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt