Olga, Oili

Ravit

Valikko

Toto65-peli matkaa maakuntiin: ”Pienen kaupungin suuri tapahtuma”

Julkaistu:

TOTO65
Fintoto ja Suomen Hippos vievät Toto65-pelin kesäkuukausien sunnuntaisin maakuntiin.
Toto65-peli on ollut perinteisesti lukittuna Vermon keskiviikkoon. Tänä kesänä pelimahdollisuus laajenee, kun 12. kesäkuuta - 14. elokuuta välisenä aikana peli rantautuu sunnuntaisin maakuntaradoille.

Uusia Toto65-ratoja ovat tapahtumajärjestyksessä ensi sunnuntaina kierroksen aloittava Ylivieska, Rovaniemi, Kokemäki, Riihimäki, Vaasa, Kajaani ja Lappeenranta. Lisäksi suurtapahtumien Suur-Hollolan, St. Michelin ja kuninkuusravien yhteydessä pelataan sunnuntaina Toto65-peliä, kuten aikaisempina vuosina.

Riihimäen vuoro on 10. heinäkuuta. Riihimäen Raviseuran puheenjohtajaa Jori Hovia ilahduttaa ja pelottaa samaan aikaan, vaikka uusi status lämmittääkin mieltä.

– Siitä yritetään tehdä pienen kaupungin suuri tapahtuma. Uskon, että siitä tulee myös sellainen. Kyseessä ei ole pelkästään ravitapahtuma. Tämä menee kokonaisuutena ihan Riihimäen kesän isoimpien tapahtumien joukkoon, Hovi arvelee.

– Tämä on varmasti osin palkinto hyvin tehdystä työstä. Nyt katsotaan pystymmekö vastaamaan haasteeseen.

Hovi huomauttaa myös, ettei profiilin nousu ole täysin riskitöntä.

– Palkintorasite nousee melkoisesti, joka tuo paineita. Tällaisen pienen radan on pakko onnistua, tai olemme nopeasti taloudellisesti hankaluuksissa.

Raviseuran puheenjohtaja ihmettelee myös yhtä epäkohtaa: Fintoton palkintotuki pysyy edellisen vuoden tasolla, vaikka Toto65:n myötä palkintoja joudutaan korjaamaan melkoisesti ylöspäin.

– Periaatteessa meidän pitäisi maksaa samalla rahalla merkittävästi isommat palkinnot, joten kyllähän se hirvittää. Toki päivän pelivaihtojen odotetaan myös nousevan, joten sieltä pitäisi tulla myös lisärahaa. Pääpeliin nojaaminen tuo stressiä, sillä olemme aika vahvasti sen pelivaihdon varassa.


Uusi status on tuonut kuitenkin kaivattua piristystä yhteistyökumppaneiden suhteen, joka tasoittaa taloudellista riskiä.

– Olemme panostaneet vahvasti yhteistyökumppaneiden hankintaan. Ilahduttavasti meihin päin oltiin hyvissä ajoin yhteydessä, kun varmistui, että saamme Toto65-statuksen.

– Sitä kautta tuleva raha on kuitenkin ns. varmaa rahaa, eikä sen takia tarvitse jännittää säiden tai ihmisten peli-innostuksen puolesta.

Hovin ajatukset ovat hieman kaksijakoiset.

– Toto65-status on hieno ja iso asia Riihimäen Raviseuralle. Toisaalta välillä tulee mietittyä, että otettiinko tässä nyt hieman tarpeeton riski taloudellisesti. Uskon kuitenkin, että meidän kova työ palkitaan ja katastrofilta vältytään, Hovi luottaa.

Fintotolla selkeät tavoitteet – tehdään pienestä suurta

Fintoton kehitysjohtaja Reijo Anttila näkee, että sunnuntaipäivien Toto65-ravien tarkoitus on suurempi kuin pelkästään suora taloudellinen hyöty itse tapahtumasta.

– Ehkä se ykköstavoite on luoda hyvin kiinnostavien kesäravien ympärille vielä lisää hehkua. Samalla luodaan pienelle paikkakunnalle tapahtuma, joka nousee niiden mittakaavassa isoksi, Anttila perustelee.

– Kesäraveissa käy paljon satunnaisia ravikävijöitä. On varmasti hyödyllistä tarjota heille statuksen noston myötä myös parempaa raviurheilua.

– Luonnollisesti meillä on jotain vaihtotavoitteita asetettu näille päiville, mutta ne ovat lähtökohtaisesti aika matalalla, Anttila kertoo.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt