Varpu, Vaula

Ravit

Elitkampenin suomalaistoivoilta positiivisia uutisia

Julkaistu:

Elitkampen
Vitter ja Jokivarren Kunkku eivät ole olleet reissaamisesta millänsäkään ja taustajoukkojen odotukset ovat kovat.
Vitter ja Jokivarren Kunkku lähtevät Elitkampenin ennakkosuosikkeina katkaisemaan suomenhevosten peräti 16 vuotta kestänyttä kuivaa kautta. Kummankin hevosen kauden alku on osoittanut, etteivät kovat odotukset ole haihattelua.

Suurin kysymysmerkki ravurien kohdalla oli ennakkoon se, että Ruotsiin saapuminen vaati hevosilta niiden elämän ensimmäisen laivamatkan. Myöskään vieraassa paikassa yöpyminen ole ollut aivan joka päiväinen asia hevosille.

Vitterin majapaikan vierastallin ovella vastaan tulee leveästi hymyilevä valmentaja-omistaja Jalmari Svart.

– Hevonen matkusti laivalla kuin vanha tekijä. Se on syönyt ja juonut hyvin. En keksi mitään syytä, etteikö meillä olisi asiat juuri niin hyvin kuin toivottiin, Svart puhelee.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

– Sää on mainio ja miehetkin hyvällä tuulella. Otetaan mitä saadaan, mutta kyllä voitosta lähdetään aktiivisesti ajamaan ja ohjastajan on tarkoitus olla alusta heti aktiivinen. Vitter lähtee tosi kovaa liikkeelle, kun vain satsataan, eikä meidän varmastikaan kannata antaa arvonnassa saatua etua ilmaiseksi pois.

Vitterin majapaikan lähistöllä käy kova kuhina, kun tuttaville ja kylänmiehille on tarjolla fanipaitoja.

– Paitoja varattiin mukaan satoja, mutta noinkohan ne riittävät siltikään, Svart nauraa.

Kunkku yötä Kontiolla

Jokivarren Kunkku lähti kohti Ruotsia jo torstaina ja on ehtinyt käydä Vitteristä poiketen ottamassa tuntumaa harjoitteluun.

– Kävin ajamassa oriilla eilen. Sellaista kolmeakymmentä päästelin, mutta laskin palan kahtakymmentä verryttelyksi. Kaikki on hyvin, Kunkun valmentaja Antti Ojanperä hymyilee.

– En osaa sanoa, että onko tässä makea vesi suussa, mutta mitään huolia ei ole. Matkustaminen sujui mainiosti ja hevonen on virkeä. Nyt odotellaan vain, että päästään tositoimiin.

Jokivarren Kunkku oli vetänyt Enköpingissä katseita yllättäviltä tahoilta, kun lähistöllä asuva Elitloppet-suosikin omistaja-valmentaja Stefan Melander oli käynyt kameroineen ikuistamassa Kunkun kokoelmiinsa ja postannut kuvan Twitter-sivuilleen.

– Suomenhevonen taitaa olla näillä seuduilla aika uusi ilmestys. Olisi kai pitänyt myydä hevonen Melanderille, mutta sehän kuulostaa, että mies on ennemmin myymässä hevosiaan pois, Ojanperä nauraa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt