Tiina, Kirsi, Krista

Ravit

Valikko

Menestyneen hevosmiehen viimeinen ristiretki ennen pitkää sairauslomaa – sadat omistajat jännittävät mukana

Julkaistu:

ELITLOPPET/RAVILIIGA
Heikki Torvinen hyökkää valmennettavineen vielä kerran Elitloppet-viikonloppuun ennen määrittelemättömän mittaista sairauslomaa.
Jämsäläinen Heikki Torvinen on monelle uudemman sukupolven raviharrastajalle ”se Hannu ja Jukka Torvisen isä”, mutta ohjastustilastoissa pojista vanhempi Hannu ohitti isänsä voittomäärässä vasta tänä vuonna ja nuoremmalla on matkaa vielä satoja voittoja.

Samaa tahtia jatkaessa pojat tulevat ajamaan Heikin ohitse tilastoissa vielä moneen kertaan, mutta on isäkin ehtinyt. Meriittilistalla on muun muassa kaksi suomenhevosten Kriterium-voittoa ja kolme Derbyn ykköstilaa, sekä useita muita voittoja suurkilpailuista.

Nyt Heikki Torvinen valmistautuu kuitenkin sapattivuosiin. Jämsän ravitalli on jo myyty ja miestä odottaa leikkauspöytä.

– Mies menee aika lailla remonttiin. Olkapää leikataan ensin. Selästä taitaa olla helpompi sanoa, että mikä ei ole rikki, kuin mikä on ehjä, Torvinen perustelee.

– Hevoset ovat toki mielessä, eikä tämä ole kaiken loppu. Laitetaan mies kuntoon ja katsotaan tulevaisuudessa sitten missä muodossa palataan ja milloin.

Isäntä itse suhtautuu positiivisesti nykymenoon, jossa hän tuntuu pudonneen hevosmiesten kategoriassa poikiensa taakse.

– Niinhän sen kuuluu mennä. On oikein miellyttävää seurata sivusta Hannun ja Jukan kehitystä raviurheilun parissa.

Viikonloppuna Torvisen tallista lähdetään toistaiseksi viimeiselle ristiretkelle Solvallan ravipyhättöön ja Elitloppetiin, kun tallin edustajat Golden Luxi ja Issaquah Sund kilpailevat perjantain lounasraveissa.


Heikki Torvinen nostaa Elitloppet-viikonlopun ja Solvallan aikaisemmat kilpareissut korkealle omalla meriittilistallaan.

– Elitkampeniin olen osallistunut K.K. Kössin kanssa useamman kerran ja parhaimmillaan olimme kolmansia. Harper Hanoverissa ajoin vielä kymmenisen vuotta sitten. Onhan niissä karkeloissa raju tunnelma ja parhaat hevoset paikalla.

– On sinne pitänyt lähteä jo jonkin aikaa uudestaan, nyt sattui omistajaporukoidenkin haave yksiin meidän suunnitelmien kanssa, Torvinen perustelee Solvallan vierailua.

Kaksi hevosta, yli 700 omistajaa

Golden Luxi ja Issaquah Sund antavat hyvän kuvan nykyraviurheilun hevosomistamisesta, sillä molemmat ovat laajojen kimppojen hevosia. Ensin mainittu Jyväskylän Raviliiga-varsana 700:n ja jälkimmäinenkin 50:n omistajan jännityksen kohde. Kummankin kimpanvetäjänä häärää Miika Lähdeniemi.

– Toinen kimppa johti oikeastaan toiseen. Suostuin Jyväskylän Raviliigan kimpanvetäjäksi ja siinä hommassa kypsyi ajatus perustaa toinenkin kimppa, kun asiat sujuivat upeasti ja ihmiset olivat innostuneita, Lähdeniemi muistelee.

– Osa omistajista on samoja molemmissa kimpoissa. Siihen kuuluu raviurheilun pitkäaikaisia harrastajia ja vielä kimpan aloittaessa raviummikkoja. Meidän yhteishenki on ollut kokoajan hyvä, vaikkei aina olekaan pärjätty. Viime aikoina kun hevoset ovat kaiken lisäksi menestyneet, meno on ollut suorastaan huumaavaa.

Molemmilla hevosilla on kaksi voittoa kolmesta viimeisestä startista.

Lähdeniemelle oman hevosen kilpaileminen Solvallassa ja varsinkin Elitloppet-viikonloppuna on pitkäaikainen haave, ja kimpassa moni yhtyy samaan.

– Ei ollut vaikea myydä ajatusta Solvallaan lähtemisestä. Jo osallistuminen on haaveiden täyttymys ja on ihan mieletöntä, että kaiken mennessä nappiin voidaan jopa pärjätä.

Lähdeniemen mukaan paikan päälle on lähdössä kymmenittäin omistajia, vaikkei ”firman” puolesta ole järjestetty yhteistä matkaa.

– Kokoajan tulee kyselyitä, miten Solvallaan pääsee tai kannattaa tulla. Olemme sopineet, että kokoonnutaan yhteen raveissa ja kannustetaan porukalla. Eiköhän meidät siellä huomata.

Heikki Torviselle kiitosta

Lähdeniemi suorastaan ylistää sairauslomalle siirtyvää valmentajaa, joka on vastannut kimppahevosten valmennuksesta.

– Torvisen tallilla on aina ollut tekemisen meininki, hyvä ja positiivinen henki. Lisäksi sieltä on aina tullut meidän kimpalle rehellisesti informaatiota, missä mennään.

– Heikin sairauslomapäätös on tietysti harmi meille, mutta täysin ymmärrettävä. Onneksi olemme saaneet sovittua, että Golden Luxin raviliigataival jatkuu tutussa ympäristössä Jämsässä. Nousimme liigassa jo toiseksi ja voittoa jahdataan rennoin mielin. Uskon ykköstilaan vahvasti, Lähdeniemi päättää.

Raviliigaranking

1. Stone Capes Olive - Talli Tunteet pelissä / Lahti 24 650 e

2. Golden Luxi - Team Raviliiga Killeri / Jyväskylä 10 800

3. Grainfield Fanny - Raviliiga Vermo / Helsinki 10 705 e

4. Arctic Madonna - Team Maronna / Tampere 9 562 e

5. Oberon - Karjala-Talli / Lappeenranta 2 345 e

6. Sahara Crack It - Samppakimppa / Oulu 1 930 e

7. Lady Adele - Allin Talli / Mikkeli 1 025 e

8. Pamina Hip - Team Pamina Hip / Forssa 0 e
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt