Iivari, Iivo

Ravit

Tuoko 23. yritys ravi-ikonille kaivatun voiton? ”Niin kauan jatketaan, kun saan hevoselle ja itselleni kengät jalkaan”

Julkaistu:

Finlandia-ajo
Konkarivalmentaja Pekka Korpi johdattaa isännät pelättyjen ulkomaalaisvieraiden kimppuun äitienpäivänä Vermossa
Lähes kaiken mahdollisen lämminverisillään vienyttä Pekka Korpea, 66, on yhden merkittävän kilpailun voitto kiertänyt sitkeästi. Ravi-ikoni on yrittänyt Finlandia-ajon valloitusta kotiradallaan Vermossa 22 kertaa, mutta aina jollain hänen vastustajallaan on ollut vikkelämpi hevonen ohjissaan.

Yli kahteenkymmeneen yritykseen luulisi mahtuvan läheltä piti -tilanteita. Realistinen konkarikuski ei kuitenkaan suostu jossittelemaan menetettyjä saumojaan. Hän tyytyy sanomaan, että on sijoittunut kahdesti toiseksi.

Korven jenkkituontien kakkossijoistakin on kulunut jo yli 25 vuotta. Aivan viime vuosina Korvella ei ole edes ollut sellaista hevosta, jonka kanssa hän olisi mahtunut mukaan Suomen ravikevään suurtapahtumaan. Kuusi vuotta sitten hän sijoittui puoliksi omistamallaan Express Merettillä neljänneksi.

– Finlandia-ajo on niin kova kilpailu, että jo hevosen saaminen siihen vaatii tuuria, Korpi tietää.

Tuuria tai taitoa, tänä vuonna Korven käsissä on kansainvälisestä suurlähdöstä paikan saanut ravuri. Hänen omistamansa Twigs Voici on toinen kilpailun tammoista. Oriita ja ruunia on mukana kahdeksan.

Kiveen hakattu taktiikka

Twigs Voici luokitellaan Finlandia-ajon mustaksi hevoseksi. Ainakaan lähtöpaikasta sen menestys ei jää kiinni. Tuulennopea ja erityisen hyvin johtopaikalla viihtyvä tamma starttaa ykkösradalta.

Koska ohjastajakin tunnetusti tykkää ajaa piikissä, hänen taktiikkansa on kiveen hakattu.

– Matkaan lähdetään niin lujaa kuin mahdollista, mutten ole varma, pääsemmekö keulaan. Ulkopuoleltamme starttaa muutamia muitakin tosi nopeita hevosia, Korpi huomauttaa.

Vaikka juoksun käsikirjoitus kulkisi Korven toivomalla tavalla, hän epäilee voittosaumojaan.

– Twigs Voici tykkää juosta keulassa, mutten silti oikein jaksa uskoa sen jaksavan ihan voittoon asti, Korpi tunnustaa.

Viime vuoden Finlandia-ajo kuitenkin osoitti, että kaikki on mahdollista huippulähdöissäkin. Kukaan ei vannonut isäntämaan Bret Bokon nimeen, mutta niin vain Ari Moilasen ajama jättiyllättäjä johti juoksua alusta loppuun.

Markku Niemisen tallin lippulaivan sensaatiovoittoa auttoi paljon se, etteivät vastustajat noteeranneet sitä lainkaan. Bret Boko sai vetää korostetun verkkaista vauhtia, eivätkä toisiaan kyräilleet ulkomaiset huippukuskit tavoittaneet sitä enää loppusuoran kiritaistossa.

Tänäkin vuonna viivalla olevan, mutta parasta teräänsä yhä hakevan Bret Bokon vuoden takaisessa voittoreseptissä piilee Twigs Voicinkin mahdollisuudet.

Nuori poika Lauri Kokon rinnalla

Korven armoton voitontahto tunnetaan joka kolkassa. Vaikka hän on jo kunnioitettavassa isässä, 66 vuotta ei ole raviurheilijoille ikä eikä mikään. Suomen vanhin edelleen ohjastava kuski on vuonna 1929 syntynyt Lauri Kokko.

Korpi ei haikaile eläkkeelle vielä vuosiin, vaikka hänellä on pätevät työtään jatkavat pojat Hannu-Pekka ja Janne.

– Ei tässä muutakaan osaisi tehdä, mutta terveydestä kaikki on kiinni. Niin kauan jatketaan, kun saan hevoselle ja itselleni kengät jalkaan, hän lupaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt