Tiina, Kirsi, Krista

Ravit

Valikko

ME-hevosen valmentaja vinoili suomalaiskollegalleen – ”Mitä ihmettä sinä siellä teet?”

Julkaistu:

Finlandia-ajo
Ravivalmentajat taistelevat samoista palkintorahoista, mutta käyttäytyvät kilpailujen ulkopuolella monesti veljellisesti.
Ruotsissa hevosia valmentava Reijo Liljendahl osallistui puhelimen välityksellä keskiviikkona järjestettyyn Finlandia-ajon pressitilaisuuteen. Tilaisuudessa fyysisesti läsnä oli elävä ravilegenda Pekka Korpi, jolle Liljendahl lähetti terveisensä.

– Mitä ihmettä sinä siellä teet, eikö sinun pitäisi olla täällä? Liljendahl ihmetteli pilke silmäkulmassa matkalla Solvallan raveihin.

Suomen ravitallin ohella Ruotsissa 14 hevosta valmentavalla Korvella oli vastaus valmiina.

– Siellä ajaa liian kovat miehet kilpaa, ei sinne tohdi, Korpi heitti nauraen takaisin.

Korpi on ohjastanut kilpaa Suomessa yli 26 000 kertaa ja ajanut niissä palkintorahoja yli 18 miljoonaa, joten hänen meriittinsä eivät monen edessä kalpene.

Voittajalle paikka Elitloppetiin

Kaverukset saavat mahdollisuuden huulen heittoon myös kasvokkain, kun sunnuntaina ajetaan Finlandia-ravit Vermossa. Kummankin herrasmiehen hevonen pääsi mukaan päivän päälähtöön Finlandia-ajoon, jonka voittaja palkitaan 110 000 eurolla.

Liljendahl saapuu Helsinkiin neljän ravurin kanssa, joista ehdottomasti seuratuin on suomalaisten Raija ja Matti Pasasen omistama ja kasvattama ME-hevonen Shadow Woodland. Ruuna starttaa päivän päälähdössä matkaan takarivistä.

– Rata-arvonta ei suosinut nopeaa lähtijää. Hyvillä paikoilla on kuitenkin sellaisia hevosia, joilla on tykätty ajaa alussa lujaa. Toivottavasti niin käy nytkin, Liljendahl pohtii.

Ennätyshevosen valmentajan mukaan mennyt talvi sujui ruunan kanssa aikaisempia paremmin, joka mahdollisti myös uuden ME-tuloksen syntymisen.

Hyvästä alkukaudesta huolimatta Liljendahl ei ole pettynyt, vaikka hevonen ei toisi vielä aihetta juhlaan.

– Kehityskäyrä osoittaa yhä ylöspäin. Ruuna on ollut koko ajan parempi ja parempi. Pitää huomioida, että Shadow Woodland on vielä vihreä näihin lähtöihin.

Shadow Woodland lähtee reissaamaan kohti Vermoa perjantai-iltana muiden Liljendahlin hevosten mukana.

– Matkustaminen ei vaikuta hevoseen. Se on matkustanut ennenkin ja on näyttänyt olevansa kykenevä siihen.

Finlandia-ajon voittaja kuittaa paikan toukokuun viimeisenä viikonloppuna ravattavaan Pohjoismaiden suurimpaan ravilähtöön Elitloppetiin. Liljendahl ei osannut sanoa kuuluisiko kyseinen kilpailu voiton osuessa kohdalle ruunan kilpailukalenteriin, sillä hän haluaa edetä hevosen kanssa startti kerrallaan.

– Sinne on pitkä matka, mutta toivottavasti meidän hevonen on se joka voittaa sunnuntaina, Liljendahl miettii.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt