Olga, Oili

Ravit

Valikko

Kyvykäs ravuri selätti krapulavaiheen

Julkaistu:

Toto65
Timo Leivon valmentama Baron De Rive on lahjakas, mutta oikukas nuori kilpahevonen.
5-vuotias ravuri aloitti kilpauransa viime syksynä ja ravasi heti putkeen kolme ykköstilaa. Riemua ei kauaa riittänyt, sillä voitot hiipuivat syksyn edetessä jäännöstiloiksi.

– Pyörä ei pyörinyt, koska ruunalle tuli vähän krapulavaihe. Se hengästyi muutamassa juoksussa ja taisi ajatella, ettei tämä ole mukavaa, Timo Leivo arvelee.

Leivo antoi suojattinsa huilata talvella parin kuukauden ajan ja keskittyi kilpailemisen sijaan harjoittelemaan hevosen kanssa kotioloissa.

Kilpailutauko vei happaman mielen pois Baron De Riven korvien välistä, sillä ruunan meno oli huhtikuun molemmissa starteissa sen kykyjen edellyttämällä tasolla. Molemmat kilpailut päättyivät hevosen voittoon.

Jälkimmäisen ykköstilansa Leivon valmennettava otti uudella komealla ennätystuloksella 14,7a/2100 metriä Vermon Toto76-kierroksella, mutta muistutti samalla treenariaan kovapäisyydestään.

– Tämä se vasta seppä on, Leivo huudahti, kun hevonen heitti ympyrän, eikä tiennyt mihin suuntaan lähtisi voittajahaastattelussa.

Samassa yhteydessä raviratojen herrasmiehen mieleen palautuivat tapahtumat Baron De Riven varsavuosilta.

– 1,5-vuotiaana ruuna tuli hölmöyttään pesupaikalle laitumelta ihmisen perässä. Seuraavan kerran oli käsillä jo 3-vuotissyksy, kun se suostui ottamaan vettä päälleen muualta kuin ämpäristä. Se ei astunut pesupaikalle millään, joten sen yrittämisestä oli luovuttava, Leivo muisteli.

Finaalilähdössä hyvä palkinto

Baron De Rive on Leivon mukaan omanlaisensa touhuaja, joka suorittaa kilpailuissa mielialan mukaan.

– Ruuna ei ole ihmisen nöyrin palvelija. Raveihin lähtiessä ei tiedä mihin suuntaan hevonen päättää kilpailussa lähteä.

Ruunan Vermon kilpailusta on aikaa kaksi ja puoli viikkoa. Kilpa-areena on keskiviikkona jälleen sama, mutta kilpailuun valmistautuminen ei ole sujunut tällä kertaa toivotulla tavalla.

– Viime juoksussa tuli takapakkia, kun jalkaan tuli osuman takia pieni tulehdus ja pari treeniä jäi sen takia ajamatta. Helpompi elämä ei ole tälle kuitenkaan välttämättä huono asia, Leivo pohtii.

Kolmatta perättäistä voittoaan saalistava ravuri kilpailee kyvyt esiin -finaalilähdössä, jossa voittaja palkitaan 5500 euron palkinnolla. Baron De Rive on luotettu Toto65-pelaajien toimesta kohteensa kakkossuosikiksi.

– Voittokaan ei yllättäisi, mutta tietysti sijoitus riippuu pitkälti siitä, miten juoksu luonnistuu. Hitaan avauskierroksen jälkeen takaa on mahdoton tulla kiertelemällä kolmatta ja neljättä juoksurataa pitkin, Leivo muistuttaa lähtöradan 12 tuomista mahdollisista mutkista.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt