Tiina, Kirsi, Krista

Ravit

Valikko

Peliyhtiöltä huojentava viesti – miljoonakierroksen peruuntumisen tappiot imagopuolella

Julkaistu:

Fintoto välttyy pelätyiltä taloudellisilta tappiolta yhteiskierroksen peruuntumisessa.
Finlandia-päiväksi suunnitellun ja ATG:n kanssa yhteiseen poolin pelattavan V75-pelin peruuntumisen pelättiin tuovan mittavat tappiot Suomen raviurheilulle, mutta Fintoton tuotepäällikkö Reijo Anttila antoi huojentavan lausunnon.

– ATG järjestää pelinsä omaan pooliin, mutta me saamme siitä kompensaation, Anttila kertoo.

– Ihmettelin viime viikolla muutamien viestimien ja some-aktiivien sanomaa, joissa annettiin ymmärtää, että meille tulisi tästä jotenkin merkittäviä taloudellisia tappioita ja Suomen raviurheilun talouteen tulisi iso lovi.

Anttila myöntää, ettei tilanne ole optimaalinen tai edes lainkaan sellainen kuin olisi haluttu ja imagotappio on suuri, mutta viivan alle ei ole jäämässä kuin korkeintaan muutaman kymmenen tuhannen euron vaje.

– Totta kai olisimme halunneet, että meidän pelaajamme olisivat päässeet mukaan pelaamaan suomalaista kierrosta poikkeuksellisen jättimäiseen vaihtoon, mutta meistä riippumattomista syistä se ei onnistu. Imagollisesti se ei ole hyvä asia, mutta huonomminkin voisi olla.

– Ruotsin kanssa on myös tietyt sopimukset, jonka mukaan ravien korotetut palkinnot ja kuljetustuet hoidetaan.

Sekava soppa alkoi, kun viime viikolla tuli julkisuuteen, ettei ATG:llä ole haettuna tarvittavia lupia yhteiskierroksien järjestämiseen Suomessa V-pelien osalta. Ja miljoonien vaihdon keräävä V75-peli (Suomessa T76) pelataankin näin molemmissa maissa omiin pooleihin.

Samassa yhteydessä paljastui, etteivät aiemmatkaan yhteiskierrokset ole näin olleet laillisia. Anttila ei halua kommentoida, eikä varsinaisesti edes tiedä, onko ATG saamassa jotain seuraamuksia Ruotsin valvovilta viranomaisilta.

– Sehän on selvää, että Ruotsin päässä on tötöilty. ATG on hakenut kyllä tarvittavia lupia, mutta ilmeisesti niissä on vain käynyt huolimattomuusvirhe sen osalta, että mitä tarkalleen on haettu.

– Lupien saaminen ei varmastikaan olisi ollut mikään ongelma, nyt niitä vain oli haettu väärillä sanamuodoilla.

– Ei ole oikeastaan minun asiani kommentoida, että mitä naapurissa tapahtuu mahdollisesti viranomaistaholla.

Ruotsista pelataan sunnuntaina Suomeen peruspelimuotoja voittajaa, sijaa, kaksaria ja troikkaa, mutta V-pelit pidetään omissa pooleissa.

Oulussa on tarkoitus järjestää tänä vuonna myös yhteiskierros. Christmas Bonanzaksi nimetty tapahtuma on päivätty 29. joulukuuta. Anttila ei usko, että tuo yhteiskierros on vaarassa.

– Eiköhän ATG saa luvat kuntoon siihen mennessä, kun loppujen lopuksi kyse on muodollisuudesta. Harmi, että byrokratia ottaa aikansa, sillä haaveilimme vielä pari viikkoa sitten, että Finlandia-päivällekin asia olisi vielä kuitenkin saatu kuntoon, Anttila arvelee.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt