Atso

Ravit

Nuori ohjastajalupaus vietti elämänsä ravi-illan

Julkaistu:

Toto65
Vermossa nähtiin mitä onnistunut yhteistyö voi parhaimmillaan poikia.
Pioneerivalmentaja Risto ”Pappa” Airaksisen ja 26-vuotiaan Juho Ihamuotilan yhteistyö toimii erinomaisesti. Kaksikko harjasi Vermosta peräti kolme ykköstilaa Toto65-lähdöistä.

Ihamuotila on ajanut tilallaan treenaavan Airaksisen hevosia ahkerasti kilpailuissa ja kotioloissa viime kuukausina.

Parivaljakon yhteispeli on toiminut jo aikaisemmin erinomaisesti ja huipentui Vermon keväisessä illassa.

Ensin Winter's Snowman sai pitkällä matkalla kiritilat sopivasti sisäradan syövereistä ja ehti varmaan voittoon Ihamuotilan kannustamana.

Seuraavassa koitoksessa Airaksisella oli radan varressa jälleen aihetta iloon, kun Costatantisoldi löysi väylän vapauteen lepattaen maaliin ensimmäisenä.

– Hevoset ovat hurjassa kunnossa, joten ei niillä tarvinnut kuin löytää kiritilat sopivasti, Ihamuotila kommentoi kahden voiton jälkeen.

Kaksi ensimmäistä voittajaa olivat pelihevosia, mutta Toto65-päätöskohteen voittaja Velvet Girl oli yllättäjä. Tamma runttasi väkevästi kovatasoisen koitoksen voittoon johtavan rinnalta, vaikka ravi meinasi välillä hukkua.

– Ravin kanssa oli hiukan ongelmia, mutta tällä on niitä aina. Olisin voinut ajaa johtavan takaa, mutta hevonen tuntui sille, että menee vaikka seinästä läpi, Ihamuotila hurjisteli.

Kolmen ravivoiton illat eivät ole ohjastajille ennenkokemattomia, mutta eivät missään tapauksessa arkipäivää. Ihamuotila ohjastaa suhteessa maamme huippuohjastajiin vähän, joka lisää miehen suorituksen arvoa.

Ihamuotila on istunut lähdössä hevosen kyydissä tänä vuonna 41 kertaa ja voittanut niistä peräti 8. Voittoprosentiksi tulee näin ollen 20. Vertailun vuoksi maassamme eniten voittoja ohjastaneen Mika Forssin vastaava prosentti on 14.

Hevillä ei luovuttanut millään

Vermon maalisuoralla nähtiin kahden suomenhevosen kaksintaistelu. Keulapaikalla juossut suursuosikki Muiston Prinssi joutui avaamaan ensimmäisen puolikkaan 21,5-vauhtia, mutta sai hengähtää seuraavalla kilometrillä merkittävästi.

Jouko Tarvaisen suojatti Hevillä iski viimeisellä takasuoralla kiriin ja liikkui vauhdilla pelisuosikin kimppuun. Maalisuoralla Hevillä halusi ylittää maalilinjan kaveriaan aikaisemmin ja rutisti tiukassa taistossa niukkaan voittoon.

–Täytyy sanoa, että on mahtava tunne päästä maalisuoralla suosikista ohi, Tarvainen hehkutti.

Voitto oli 8-vuotiaan Hevillän kauden toinen. Se aloitti maaliskuussa Forssassa ravivuotensa tuhannen euron arvoisella ykköstilalla. Keskiviikon Vermon ykkössija palkittiin kaksinkertaisella palkinnolla.

Vaikka ori on suorittanut viime aikoina starteissa hyvin, on Tarvaisella tuoreessa muistissa viime kauden alavireiset esitykset.

–Hevosala on sellaista, että välillä on ala- ja välillä ylämäkiä. Monia mahdollisia syitä on ollut, miksi Hevillä ei kulkenut odotetusti, mutta ei yhtään yksittäistä. Nyt näyttää kuitenkin hyvälle, Tarvainen ilakoi.

Hevillän voitto oli sen uran 10:s. Tarvainen on tietoinen suojattinsa potentiaalista ja katsoo tulevaisuuteen toiveikkaana.

–Pellin alla olisi kykyjä, kun ne saisi vain ulos oikeassa paikassa. Hevillän ravi helppoa ja tuntuu, että toinen kierros on sille aina parempi.

–Jos hevonen saadaan pysymään tällaisena, niin mihin me tämän kanssa vielä päädytään?

Lähdössä nähtiin hyvä esimerkki siitä, kuinka hevosten voitontahto ratkaisee monesti tiukoissa voittotaistoissa. Hevillän jälkeen toiseksi sijoittunut Muiston Prinssi oli ennen tätä iltaa voittanut kolmesti ja saalisti nyt 12:nnen hopeatilansa.

Toto65-avauskohteessa usea pelihevonen sortui heti alkumatkasta laukalle. Tapio Perttunen näki tilaisuutensa tulleen ja ohjasti Sara's Starilla optimistisesti.

Kaiken nähnyt ravikonkari tiesi hevosensa kunnon, sillä tamma karkasi muilta lähdön osallistujilta helppoon 2000 euron arvoiseen ykköstilaan. Viime Vermon reissun kakkossija parani yhdellä pykälällä.

– Tamma on tehnyt koko ajan hyviä juoksuja ja jossiteltavaa on jäänyt. Tänään kaikki meni nappiin, Perttunen ilakoi.

Sara's Star oli lähtönsä kakkossuosikki 18 prosentin peliosuudella. Tuolla prosenttiosuudella hevonen olisi ollut edullinen pelikohde voittajapelissä, sillä siinä panoksen sai takaisin yli 12 kertaa.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 27.4.

Toto65-1: 4 Sara's Star

Toto65-2: 4 Hevillä

Toto65-3: 1 Winter's Snowman

Toto65-4: 1 Costatantisoldi

Toto65-5: 3 Ilon Ari

Toto65-6: 5 Velvet Girl

Kuusi oikein -voitto-osuus 5204,80 euroa. Viisi oikein 94,80 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt