Verneri

Ravit

Omistaja turhautui tähtihevosen sairastelukierteeseen – laittoi karsinan palasiksi

Julkaistu:

RAVIT
Heikki Korhonen turvautui äärimmäisiin keinoihin tähtitamma Venicensä kanssa.
Suomen parhaimpiin tammoihin kuuluvan Venicen kausi on alkanut mollivoittoisesti. Hevonen on ilmoitettu starttiin kolmesti, joista se on päässyt lähtöviivalle asti vasta kerran, ollen siinä pettymys. Ensimmäinen poisjäänti johtui pakkasista, mutta Joensuusta Venice vetäytyi sairastelun vuoksi.

Tulehdusperäiset sairaudet ovat olleet huippuhevoselle tuttu murhe jo useaan otteeseen ja kuopiolainen omistaja-valmentaja Heikki Korhonen lähti mielenkiintoiselle tielle asioiden saamiseksi oikealle tolalle.

– Laitoin hevosen karsinan palasiksi, juuri tässä kuljetetaan vanhan karsinan säpäleitä kaatopaikalle, Korhonen murahtaa.

– Jotakin pitää keksiä ja jokin syy löytää sairasteluihin, koitetaan nyt tällä keinoin, mikäli aiheuttaja sattuisi olemaan vaikka jossain karsinaan pesiytyneissä pöpöissä.

Venicen omaleimaisuus oli yksi syy erikoiseen ratkaisuun.

– Normaalitapauksessa olisi ehkä vain vaihdettu hevonen toiseen karsinaan, mutta tamma on niin omapäinen, että sen pitää saada olla omassa nurkkauksessaan.

– Sille rakennettiin nyt periaatteessa uusi karsina vanhan paikalle. Uudet seinävanerit ja muut materiaalit.

Tulevat kilpailusuunnitelmat ovat Korhosen mukaan vielä luonnollisesti auki.

– Seurataan hevosen tulehdusarvoja ja mietitään starttaamista sitten, kun hevonen on taas varmasti terve, Korhonen arvioi.

Venice on kilpaillut urallaan 55 kertaa ja ottanut komeat 37 voittoa. Palkintorahoja on kertynyt 436 800 euroa.

Viimeisestä neljästä kilpailustaan hevonen on nyt jäänyt kolmesti pois. Viime vuonna hevonen oli yksi Suur-Hollola -ajon suosikeista, mutta järkytti katsojia hiipumalla poikkeuksellisesti jo puolimatkassa pahoin. Tuolloinkin hevosen ongelmaksi paljastui kurkunpääntulehdus.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt