Leevi

Ravit

Ohjastaja sääli kuraista hevostaan – palaa vasta kesäkeleillä

Julkaistu:

Toto65
Vermossa ravattiin niin kuraisissa olosuhteissa, että päälähdön voittajalla kävi huippuhevostaan sääliksi.
Ykköstason lämminverisiä oli lähtenyt Tammatähti-lähtöön mukaan vain seitsemän. Näistä peräti viisi tuli Pekka Korven tallista. Ilman Korven vahvaa panostusta erittäin vaativissa olosuhteissa ravattu lähtö olisi jouduttu perumaan.

Kolmentuhannen euron ykkösrahat menivät myös Korven hevoselle. Asialla oli suursuosikki Twigs Voici, jonka kintereissä ei painanut lainkaan viime lauantain voittojuoksu.

Erkki-Pekka Mäkinen yritti haastaa keulassa taivaltaneen Twigs Voicin pitämällä Demi de Veluwella vauhdin reippaana tämän rinnalla. Mikään ei kuitenkaan tepsinyt tällä kertaa Hannu-Pekka Korven ajamaan huipputammaan, joka pötki lopussa omille teilleen.

Demi de Veluwe säilytti kakkossijan ennen hänniltä lujaa spurtannutta Eden Duoa.

– Matkavauhti oli hyvää tälle kelille. Silti Twigs Voicille jäi varaa vaikka millä mitalla. Viime lauantain juoksu vain avasi tamman paikkoja tähän starttiin, Korpi sanoi.

Korpi sanoi ottaneensa alun varman päälle riskien välttämiseksi kuraisella radalla.

– Etenkin ensimmäinen kurvi oli tosi huonossa kunnossa. En halunnut ladata siihen täysillä, ettei vain olisi tapahtunut mitään ikävää.

Ohjastaja kaavaili tähtihevoselle kilpailupaussia.

– Voi olla, että tamma juoksee seuraavaksi vasta kuukauden päästä, koska kelit ovat menneet tällaisiksi. En halua ajaa Twigs Voicilla toista kertaa samanlaisella radalla, Korpi vakuutti.

Voittoputki venyy

Suomenhevostammojen lähtö ajettiin tasoitusajona, jossa korkeimmalla tasolla kilpailevat joutuivat starttaamaan kahdelta takamatkalta. Niillä ei ollut sieltä jalanjakoa hurjassa nousussa olevaa Juliette Laxia vastaan. Voitto oli kevyesti alusta loppuun johtaneelle Jussi Suomisen tallin keulakuvalle jo viides peräkanaa.

– Viiden voiton putki kertoo paljon Juliette Laxin hyvyydestä, sillä näissä lähdöissä juoksee muitakin kyvykkäitä hevosia. Tamma on mennyt koko ajan eteenpäin. Jos se jatkaa tällä tavalla, sen voi haaveilla etenevän vielä korkealle, ohjastaja Ari Moilanen sanoi.

Voimaliigan etevin oli suvantovaiheen jälkeen paluuta huipulle tekevä Quite An Avenger. Ruuna kiersi kolmen kilometrin matkalla pitkällä kirillään selvään voittoon. Suosikki Jaqueline Mon Ami paikkasi lähtölaukkansa vahvalla nousulla kakkoseksi.

– Lähdössä oli ekstralataus, koska tällaisen hevosen edellisestä voitosta oli liian kauan aikaa. Quite An Avenger on viime kilpailujen lämmityksissä näyttänyt, että se alkaa olla taas oma itsensä, Markku Niemisen valmennettavaa ajanut Mika Forss kertoi.

– Olosuhteet olivat tosi haastavat, enkä ollut ennen lähtöä varma, ovatko ne ruunalle etu vai haita. Kun lopputulos oli tällainen, ei voi kuin hymyillä, Forss sanoi.

Yllätysvoiton ravanneen Timeless Croftin valmentaja Tommi Kylliäinen sai kiitellä hevosensa lisäksi myös liian optimistisesti ajaneita kilpakumppaneitaan.

Normaalisti raveissa ei voiteta viidennestä parista sisältä, mutta Kylliäiseltä tämä onnistui, kun vastustajat lakosivat yksi toisensa jälkeen hänen ympäriltään ulkoradoille. Timeless Croft pääsi hiipimään kätevästi kärkihevosten tuntumaan, mistä iski maalisuoralle tultaessa voittoisaan kiriinsä.

– Timeless Croft lähti vetämään hyvän tuntuisesti viimeisellä takasuoralla ja voitti oikein helposti. Ruuna ei ole normaalisti tykännyt tällaisista raskaista olosuhteista, mutta sitä auttoi kaikkien kenkien riisuminen. Se oli välillä kipeänä, mutta on taas terve, joten kilvanajoa jatketaan heti uudelleen, Kylliäinen sanoi reilun kuukauden paussilta tulleesta suojatistaan.

Oikea Toto65-rivi, Helsinki 9.3.

Toto65-1: 5 Twigs Voici

Toto65-2: 2 Juliette Lax

Toto65-3: 4 Timeless Croft

Toto65-4: 6 Backspin

Toto65-5: 5 Downander

Toto65-6: 8 Quite An Avenger

Kuusi oikein -voitto-osuus 60,20 euroa. Viisi oikein 2,50 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt