Tiina, Kirsi, Krista

Ravit

Valikko

Lääkärin diagnoosi pelotti monia – tämän sitkeän kolmikon luottamus hevoseen palkittiin

Julkaistu:

Ravit
Työporukan kova usko kimppahevoseen palkittiin, sillä klinikkakäynti ei luvannut ruusuista tulevaisuutta.
Rapido Streamline tuo muun muassa ravikärryjä rakentavalle työporukalle ilon hetkiä kilparadoilla. Ruunaa valmentavan Juha Leinon mukaan porukka oli alun perin suuri, mutta vain sitkeimmät osakkaat ovat enää jäljellä.

– Mukana porukassa oli alun perin kymmenen jäsentä. Nykyään meitä on kimpassa lisäkseni kaksi henkilöä. Suurin osa jäi pois heti hevosen ensimmäisen synkän jalkadiagnoosin jälkeen.

Kuluva vuosi on alkanut Rapido Streamlinella hienosti, sillä neljästä kilpailusta on takana kolme ykköstilaa. Ruuna on tienannut urallaan liki 40 000 euron ansiot.

– Kukaan kimpasta pois jäänyt ei ole ainakaan julkisesti harmitellut poisjääntiään, Leino nauraa.

Hyvän juoksupään omaava ruuna on kilpaillut urallaan harvakseltaan loukkaantumisten takia. Leino ottaa hevosen ongelmat tarkasti huomioon kilpailukalenteria miettiessä.

– Hankosidevaivat ovat olleet riesana koko uran ajan. Oikea etujalka on ainoa, joka ei ole kärsinyt hankosideongelmista.

– Vaivojen takia hevonen saa olla kilpailun jälkeen viikon kokonaan ajamatta.

Tallin tähden titteli tuli puskista

Rapido Streamline on ollut monen eri valmentajan treenissä, mutta viettänyt suurimman osan elämästään akaalaisen Leinon hoivissa.

Alun perin hevoseen ei ladattu minkäänlaisia odotuksia kilpailun saralla.

– Rapido Streamline tuli talliin suomenhevosen kaveriksi. Ruunan ei ollut aluksi tarkoitus kilpailla. Se alkoi tuntua treenissä kuitenkin sille, että päätettiin kokeilla.

Odotuksia oli suunnattu enemmän tallin toisen rodun edustajaan, mutta kohtalo oli eri mieltä hevosten rooleista.

–  Suomenhevosta treenattiin starttimielellä. Osallistuin sen kanssa koelähtöön, mutta ei se mennyt voltissa sinne päinkään, Leino nauraa.

Kilpailuihin valmistuminen sujuu Leinon mukaan nätisti kotioloissa. Päätyön ohella suoritettavaa maanviljelystyötä käytetään hyväksi hevosia treenatessa.


–  Heinäpellolla on rata, jossa on etenkin talvella hyvä päästellä. Radalla ei Rapido Streamlinen kanssa käydä kuin kilpailemassa.

Edellisen kerran Rapido Streamline kilpaili lauantaina Vermossa. Tuloksena oli 4 000 euron arvoinen hallittu voitto.

– Lauantain kisa meni, kuten ennakkoon toivoin. Onhan se hienoa, että harrastelija pärjää näissä karkeloissa.

Harrastajavalmentaja ei stressaa turhaan hevosen kilpailuttamisen kanssa.

–  Kilpailuja ei murehdita liikaa. Parin viikon välein on sopiva tahti ajaa kilpaa. Siten hevonen saa palautua kilpailuista hyvin, eikä terveys ole vaarassa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›