Tiina, Kirsi, Krista

Ravit

Valikko

Kilpailukieltoja saanut ammattivalmentaja kritisoi tuomiotaan

Julkaistu:

Ravit
Hollolalainen ammattivalmentaja tunnetaan rauhallisuudestaan, mutta viime viikkoina hän on kunnostautunut ”pahana poikana”.
Pitkiä päiviä tekevien ravivalmentajien lomat ovat kortilla. Juha Utalalla on kuitenkin tässä kuussa mahdollisuus vaikka kahden viikon lomareissuun, sillä kilparadoille hänelle ei ole asiaa.

Utala ei ole vielä päättänyt, ottaako hän arjesta irtioton etelän lämpöön vai pysytteleekö kotikonnuillaan valmennusrutiinien parissa.

– On minulla nyt ainakin aikaa olla kotona, Utala tuumii.

46-vuotias valmentaja sai ensin viime viikon keskiviikkona Vermossa kymmenen päivän ajokiellon, joka alkaa maaliskuun 16. päivänä. Hollolalaisen ajokieltosaldo kasvoi viidellä päivällä Tampereen raveissa viime tiistaina.

Vermosta tulleen rangaistuksen häiritsevästä kaistanvaihdosta hän hyväksyy mukisematta. Kanssakilpailijan hevonen sortui loppusuoralla laukalle Utalan ajolinjojen seurauksena.

Tampereen ravien ajokieltonsa ohjastaja sen sijaan kyseenalaistaa. Tuomaristo tulkitsi Utalan ajaneen Flaviolla kahta rataa pitkin häiritsevästi ja aiheuttaneensa nytkin vastustajalle laukan. Kärsijänä oli Hannu Kamppurin ohjastama Palomestari.

– Teivon tapauksesta voi olla toistakin mieltä. Oma hevoseni vähän haparoi, ja sen jälkeen Palomestari tuli vauhdilla taaksemme. Tunnen Palomestarin, koska olen ajanut sillä kilpaa ja sitä piti vähän varoa, ettei se olisi ollut niskassani. Muuten olisi voinut syntyä aika isokin rytäkkä. Vähän helpommilla hevosilla olisimme selvinneet tilanteesta paljon paremmin, Utala selvittää.

Utalalla olisi ollut mahdollisuus valittaa tuomiostaan, mutta hän ei siihen ryhtynyt.

– Minun olisi pitänyt tehdä valitus puolessa tunnissa ja maksaa siitä 200 euron valitusraha. Paljon järkevämpää olisi ollut selvittää tapahtumat kunnolla paikan päällä ja kuunnella muiden viisaiden mielipiteitä. Mutta tuomarit saavat tehdä mitä tykkäävät, Utala kritisoi.

– No, menevät ne viisi päivääkin vielä Vermon ajokiellon päälle. Nykypalkinnoilla menetykset eivät ole rangaistusten aikana onneksi kovin isoja.

Vaikka Utala tunnetaan raviradoilla rauhallisena ja nauravaisena ohjastajana, uutena asiana ajokiellot eivät hänelle tulleet.

– Välillä näitä sattuu raviradoilla ja liikenteessä. Ajokorttinikin on ollut joskus kuivumassa. Ehkä noin kerran vuodessa on tullut törttöiltyä kilpailukielto omasta tai hevosen viasta johtuen, Utala arvelee.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt