Verneri

Ravit

Video: Kahdeksan vuoden yrittäminen toi sähköasentajalle uran avausvoiton – riensi heti kiittämään hevosta hellästi

Julkaistu:

Jarmo Villasen suurin ongelma raviuran avausvoiton jälkeen oli, miten mies pääsee nopeimmin halaamaan voiton tuonutta hevostaan.
Lahden raveissa nähtiin viikko sitten hämmentävä tapahtuma, kun toiseksi sijoittunut Beatboxer ja sen omistaja-valmentaja-ohjastaja Jarmo Villanen viipyivät etusuoralla banderollein varustautuneen fanijoukkonsa edessä juhlimassa pidempään kuin lähdön voittaja ja pääsi myös Lauri Hyvösen toimittamaan haastatteluun lähdön jälkeen.

– Tällaiselle harrastajalle kaikki kärkisijat on uskomattomia onnistumisia raudanlujien ammattilaisten joukossa. Minä saatan tuulettaa vaikka nelossijaa, eikä sen luulisi ketään haittaavan, Villanen painottaa.

– Enhän minä haastatteluun tunkenut. Halusin vain kiittää sukulaisista ja työkavereista koostunutta fanijoukkoa onnistumisen jälkeen ja Lauri työnsi mikrofonin nenän eteen.

Eilen ystävänpäivänä 38-vuotias sähköasentaja pääsi juhlimaan vielä konkreettisemmin, kun kahdeksan vuoden yrittämisen jälkeen ensimmäinen ykkössija tuli uran 79. startissa. Tervakoskelaisen isoin ongelma lähdön jälkeen voittajaesittelyssä oli päästä halaamaan voiton tuonutta Beatboxeria fanijoukkojen edessä.

– Yhdessä tehdään töitä. Tuntui aivan uskomattoman hyvältä ja halusin palkita hevostani jollain lailla mahdollisimman pian.

– Pyysin itse tutut seuraamaan ja kannustamaan, sillä koen työskenteleväni paremmin paineen alla.

Hevosenpelkääjästä ohjastajaksi ja valmentajaksi

Villasen isällä on ollut hevosia kauan, eivätkä nelijalkaiset ole koskaan olleet miehelle vieras käsite. Villanen kuitenkin tunnustaa oikeasti pelänneensä hevosia vielä aikuisiällä.

– En uskaltanut mennä lähellekään. Isän ja äidin eron jälkeen äiti hankki hevosen ja jonkun piti sitä alkaa valmentamaan. Ajattelin kokeilla. Ensin piti voittaa pelko ja sen jälkeen alkoi oppiminen. Oppimista on sitten riittänytkin tähän päivään saakka, Villanen kertoo itsekin huvittuneena.

– Pian piti päästä kilpailemaan ja sillä tiellä ollaan. Viehän tämä laji mennessään, ei siitä mihinkään pääse.

Harrastaminen muuttui pian intohimoksi ja mies rakensi oman tallin kotipihaan.

– Perhe ja työ vievät suurimman osan ajasta ja puhdas harrastajahan minä olen. Yhtä hevosta ehtii pitämään ja sen kanssa harrastamaan. Lähipiiriin kuuluu iso joukko apureita sekä kanssaeläjiä ja tuo sunnuntain onnistuminen on yhtä lailla heidän voitto kuin minun ja Beatboxerin.

Villasen varsasta asti valmentama Beatboxer on onnistunut urallaan mainiosti. Viidestätoista startista on tullut kolme voittoa ja kaksi kakkossijaa, mutta sunnuntaina oli siis ensimmäinen kerta kun mies itse oli ohjissa ykkössijan hetkellä.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt