Tiina, Kirsi, Krista

Ravit

Valikko

Palaako tämä väkevä runnoja tasolleen? ”Voitto olisi vielä yllätys”

Julkaistu:

Toto65
Huippuvalmentaja Markku Nieminen uskoo keskiviikkona enemmän nuoruuden intoon kuin kokemuksen voimaan.
Yksi keskiviikon seuratuimmista hevosista on Ranskan turneelta kotiutunut Buck Boko. Katsojat muistavat korstonkokoisen ruunan aikaisemmilta vuosilta ehtymättömistä voimavaroista, joiden turvin se on voittanut kerran vuodessa Vermossa ravattavan ylipitkän neljän kilometrin lähdönkin.

Omistajat lähettivät Buck Bokon toissa kesän jälkeen valloittamaan Ranskan kaviouria. Yhtä voittoa lukuun ottamatta kilpareissu sujui mollivoittoisesti, ja hevonen palasi kolmen laukkastartin jälkeen entisen valmentajansa Markku Niemisen hoiviin Urjalaan. Tai ei ihan suoraan, sillä Buck Boko oli ensin kuukauden vesiallasvalmennuksessa Nurmijärvellä.

Nieminen kertoo, että hän on päässyt treenaamaan ruunaa normaalisti kuukauden päivät. Se joutui lunastamaan peräkkäisten hylättyjen kilpailujen vuoksi starttiluvan koelähdöstä viime viikolla. Valmentaja yllättyi Buck Bokon valmiista otteista.

– Hevonen oli koelähdössä parempi mitä odotin. Ensimmäinen kierros oli hiljainen, mutta ruuna juoksi toisen reippaasti ja tuli hyvin maaliin, Nieminen kertoo.

Buck Bokon koelähtöaika 17,8 ei riitä Vermon lähdössä pitkälle. Varmaa on, että hevonen pystyy pudottamaan tuosta tuloksesta reilusti, mutta Nieminen ei osaa arvioida tarkasti, kuinka paljon.

– Koelähdön perusteella ruunan mahdollisuuksista on vielä hirveän vaikea sanoa mitään varmaa. Kilpailut alkavat kertoa siitä enemmän, mutta ainakin ensimmäisellä kerralla voitto olisi minulle yllätys, Nieminen tunnustaa.

Varsalupauksesta suuremmat odotukset

Niemisen toinen Toto65-ajokki on vasta 3-vuotias Callela Leonard. Lupaava ruuna päätti 2-vuotiskautensa marraskuussa hienosti Kasvattajakruunun kolmossijaan.

Valmentaja odottaa hyvin treenanneelta varsalta enemmän kuin Buck Bokolta.

– Vaikka lähtö on Callela Leonardille kova aikuisten joukossa, sen voittokaan ei yllätä, jos se pääsee hyviin asemiin sisäradalle. Sille ei oikeastaan olekaan enää helppoja lähtöjä. Luulen sen pystyvän tässä vaiheessa 17,5-18,0 -tulokseen, Nieminen sanoo.

Nieminen pyrkii välttämään nuorella hevosella kuolemanpaikan. Sinne joutuminen veisi hänen mielestään voittohaaveet.

– Callela Leonard on lähtenyt aikaisemmin ihan hyvin auton takaa. Se näytti Kasvattajakruunussa kirivänsä hyvin myös takaa. Siinä sen edelle jäi vain kaksi hyvää varsaa, Nieminen muistuttaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt