Mauri

Ravit

Kilpahevoset pääsevät viimein tositoimiin – tarjoaako tämä vinkkiravuri eväät tuhtiin pottiin?

Julkaistu:

Toto76
Kovakuntoiset tallikaverukset aikovat olla tylyjä isäntiä kotiradallaan. 

Kolmen päivän raviton jakso päättyy lauantaina Turussa. Koska hevoset ovat olleet enemmän tai vähemmän kevyemmällä treenillä pakkasviikolla, Toto76-lähdöissä nähdään varmasti poikkeavia suorituksia ja ehkä isoja yllätyksiäkin.

Toiset ravurit vaativat kunnon pöllytystä ennen kilpailuja, mutta paukkupakkaset eivät ole antaneet siihen välttämättä mahdollisuutta. 

Lietolainen Pertti Isotalo tuo kotiradalleen kaksi potentiaalista voittajaehdokasta. Geena Ale ja Lonely Rider eivät kuulu lähtöjensä kuumimpiin pelihevosiin, mutta IS Ravit liputtaa molempien puolesta pelaajia enemmän.

Lonely Rider on jopa vihjerivien ideavarma. Harppauksin loppuvuonna kehittynyt ori kilpaili joulukuussa Uudenmaan Upeimmassa, jossa kohtasi 3-vuotisikäluokan kovia varsoja.

Tiukasta vastuksesta huolimatta Lonely Riderille jäi Vermon lähdöissä paljon hampaankoloon. Se otti karsintalähdössä laukan, jonka paikkasi vahvalla nousulla nelossijalle.

Finaalissa takamatkalta startannut ori ei saanut kunnon mahdollisuutta, vaan tuli maaliin täysissä voimissa pussissa. Isotalon lahjakkuus näytti loppusuoralla upealta.

Lonely Rider joutuu lähtemään Turussa uloimmalta radalta. Arveluttava lähtöpaikka näkyy sen yllättävän pienessä peliprosentissa.  

Valmentaja olisi ollut erittäin toiveikas paremmista lähtöasemista, muttei yllättyisi nytkään voitosta.

- Lonely Rider on aika hyvä hevonen tällaiseen lähtöön. Radoilta 1-4 hevosta olisi voinut harkita jopa ideavarmaksi, mutta kasipaikalta sen juoksu voi mennä hankalaksi. Joka tapauksessa odotan siltä hyvää panosta ja sijoitusta, Isotalo sanoo.

Hyvin ikäluokkalähtöjä myöten menestyneen Geena Alen lähtöpaikkaa valmentajan ei pääse harmittelemaan. Se starttaa ykkösradalta. 

Koska 6-vuotiaalla tammalla oli ajettu lähes yhtä soittoa kilpaa toissa keväästä lähtien, viime kesän jälkeen oli sopiva hetki päästää se lepotauolle. Geena Ale palasi tomerassa kunnossa huililta joulun alla Lahdessa, missä kiri hänniltä toiseksi. Edelle jäi vain lauantain lähdön suosikki Shadoom.

Valmentaja oli hyvin tyytyväinen tammaansa.

- Geena Ale teki Lahdessa oikein positiivisen juoksun etenkin olosuhteisiin nähden. Keli oli sitä vastaan, sillä se ei ole koskaan mennyt märällä radalla normaalisti, Isotalo painottaa.

Geena Alen paikat ovat kilpailun ansiosta varmasti vielä paremmin auki.
 
- Tamma ei ole ottanut Lahden startista ainakaan takapakkia. Odotan sen olevan noin hyvältä paikalta aika korkealla lauantain lähdössä.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt