Atso

Ravit

Nuori mies tuhlasi säästönsä salaa ravihevoseen, äiti ja siskot raivostuivat – nyt hevonen juoksee voitosta voittoon

Julkaistu: , Päivitetty:

Hevoskauppa
Sapiskaa perheenjäseniltään saaneen Antti Perttusen salaostos aiheuttaa nykyään pelkkiä ilonkiljahduksia.
Orimattilalaisen Antti Perttusen, 22, vierailu Ypäjän hevoshuutokauppaan reilu kaksi vuotta sitten ei sujunut suunnitellusti. Perheen naisväki oli vannottanut isänsä Tapion matkassa ollutta nuorukaista pitämään kätensä visusti taskussa, mutta eivät ne piilossa loppuun asti pysyneet.

Perttunen oli ennen huutokaupan alkua ympyröinyt huutokauppaluettelosta mielenkiintoisia hevosia samaan tapaan kuin totomiehet tekevät raveissa raviohjelmiinsa. Oikeissa ostoaikeissa samana vuonna armeijasta päässyt nuori mies ei kuitenkaan ollut. Tämän hän oli luvannut Sirpa-äidilleenkin.

Yksi Perttusen merkkaamista varsoista oli 1,5-vuotias Bid On Kemp. Sen emä Insider Hanover oli tehnyt kilpakentillä suuren vaikutuksen kuuluisan raviperheen vesaan.
 
- Kun Bid On Kemp oli myyntiringissä, rupesin ihmettelemään huutojen vaisuutta. Kyselin jo muilta ihmisiltä, että onko tuossa varsassa joku vika, joka ei tänne katsomoon näy, Perttunen muistelee.

Kuumotus Bid On Kempiä kohtaan vai nousi ja nousi nuoren miehen kasvoilla. Lopulta Antti kysyi isältään lupaa huutoihin.

- Isäni sanoi, että no osta varsa, jos sinulla on kerta rahaa. Kieltämättä olin vain katselemassa, kunnes lapa alkoi nousta pystyyn, Perttunen tunnelmoi reilu kaksi vuotta myöhemmin.

Kun Perttunen oli tarjonnut Bid On Kempistä 5500 euroa, muita tarjouksia ei enää tullut. Häntä onniteltiin ensimmäisestä omasta hevosesta, muttei kotona.

- Naisemme eivät tykänneet yhtään ja pitivät minua hulluna, kun kuulivat hevoskaupastani. Etenkin sisko Suvi oli pahana ja kysyi, että tiedätkö yhtään, mihin olet kaikki säästösi hukannut. Juuri hevosen verran olin ehtinyt ansaita armeijan jälkeen.

Voitosta voittoon

Myöhemmin Antin salaostos on saanut koko perheen hyväksynnän. Ihmekös tuo, koska ravuritamma on voittanut kaikki viisi kilpailuaan, ja sen vauhti vain kiihtyy.

Viime lauantaina Bid On Kemp laittoi vastustajansa pinoon Tampereen Toto76-raveissa ja ansaitsi 3000 euroa.Hevosen kokonaisvoittosumma on 7700 euroa, eli se on tienannut yli ostohintansa, muttei vielä kaikkia kulujaan. Mikäli luonnikas tamma välttyy varsavuosiensa jalkavammoilta, taustajoukot odottavat siitä menestyshevosta ensi kesän ja syksyn rahakkaisiin ikäluokkalähtöihin.

- Ei siellä huutokaupassa  voinut tietenkään unelmoida, että puolivahingossa ostamani Bid On Kemp voittaisi kaikki ensimmäiset kilpailunsa. Isäni on kyllä koko ajan kehunut sen treeniotteita.

Liigakiekkoilija Piparin Ystävissä

Bid On Kempin omistajan kohdalla ei lue nykyään Antti Perttunen, vaan Talli Piparin Ystävät.

Minkälainen tarina omistussuhteisiin liittyy?

- Kun olin hankkinut tamman, rupesin pikku hiljaa kaupittelemaan siitä osuuksia kavereilleni. Koska kaveripiirini on nuorta, alkuun osakkaiden löytäminen ei ollut niin helppoa. Nykyään meitä omistajia on yhdeksän eri ikäluokista. Mukana on muun muassa Jypin pelaaja Mikko Luoma, joka on serkkuni, Perttunen paljastaa.

- Joukossamme on myös yksi nainen, isälläni pitkään töissä ollut Anu Helin. Bid On Kempin lempinimi on ollut alusta asti Pipari, ja Anu ehdotti tallinimeksi Piparin Ystäviä, ellei miehillä olisi mitään sitä vastaan. Eikä meillä ollut, Perttunen myhäilee. 
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt