Tiina, Kirsi, Krista

Ravit

Valikko

Suomalaisille tuttu ranskalaistähti palasi parrasvaloihin - nousi miljoonalähdön suosikkien joukkoon

Julkaistu:

PRIX DE BOURGOGNE
Vuoden 2014 Elitloppet-voittajan Timokon pitkä kuiva kausi päättyi sopivasti Prix d'Ameriquen alla.

Prix d'Ameriquen kolmannesta esikisasta Prix De Bourgognesta tuli Timokon näytös. Ori kiisi vakio-ohjastajansa, ruotsalaisen Björn Goopin luotsaamana ylivoimaisen voittoon lähtöä johtaneen Up And Quickin rinnalta. Timokon voittoaika oli 11,7/2100 metriä.

10-vuotiaaksi kääntyneen maailmantähden edellinen voitto oli lähes kymmenen kuukauden takaa. Sitä ei laskettu talvimeetingin alussa Prix d'Ameriquen suosikkeihin, mutta nyt lasketaan. Timoko oli Bourgognessa murskaavan ylivoimainen.

Timoko osallistuu tänä vuonna Ameriqueen viidennen kerran. Sen paras sijoitus on viime vuoden kolmossija.

Tähden kilpailuoikeus loppuu Ranskassa tähän kauteen. Taustajoukot vaikuttavat saaneen ravurinsa huippuiskuun ennen maansa tavoitelluinta ravilähtöä.

Bourgognen 54000 euron ykköspalkinnon myötä Timokon voittosumma ylitti 3,5 miljoonan euron rajan. Ori on nähty kerran Suomessakin, kun se vuonna 2014 kuittasi suuret setelit Kouvolan Kymi Grand Prix'stä.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna ajettavassa Prix d'Ameriquessa kilpaillaan miljoonan euron palkintopotista, josta voittaa saa puolet. Esikisoista on jäljellä vielä kahden viikon päästä ajettava Prix de Belgique.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt