Varpu, Vaula

Ravit

Uusiiko naisvalmentaja uskomattoman menestysviikonloppunsa?: "Ei taida olla realismia"

Julkaistu:

TOTO76
Maarit Ollikaisen nimi nousi raviharrastajien huulille viime viikonloppuna Oulussa. Samanlaisen menestyksen uusiminen Kuopiossa tulisi naiselle itselleenkin yllätyksenä.
Kajaanilaisvalmentaja Maarit Ollikainen otti Oulun T76-kierroksella kolmella hevosellaan kaksoisvoiton ja tavallisen voiton. Maltilla talliaan laajentanut suhteellisen tuore ravivalmentaja oli menestyksestä äimän käkenä Äimärautiolla, eikä oikein osaa haaveilla saman tahdin jatkumisesta Kuopion T76-raveissa, vaikka kyydissä on sama kokoonpano.

- Vieläkin pitää hieman totutella viime viikonlopun menestykseen, vaikka voitothan ne ovat tavoitteena, Ollikainen pyörittelee.

- Samanlainen menestys ei taida olla tulevana viikonloppuna realismia, yksinkertaisesti jo siitäkin syystä, että Oulussa lähtöpaikat olivat mainioita ja Kuopiossa saadaan sitten maistaa toisenlaista onnea.

Ollikaisen Kuopion T76-kolmikko Sivori Effe, Twist Shadow ja Tip Chip olikin Oulussa kuin aseteltu täydellisille paikoille, mutta ensi lauantaina hevosten lähtöasemat ovat autolähtöihin numerot 7, 11 ja 12, joten on luonnollista, ettei Kajaanissa innostuttu riemunkiljahduksiin niiden paljastuttua.

- Se kuuluu lajiin. Kaikilla on sama mahdollisuus saada hyvä tai huono paikka ja niiltä ajetaan mitä saadaan. Onhan se harmi kun täälläpäin ei liian usein ajeta isommasta rahasta, niin mielellään sitä olisi kunnon paikoilla.

- Hevoset ovat kuitenkin edelleen kunnossa, eikä kirvestä heitetä kaivoon. Toivotaan, että kilpakumppanit olisivat hieman liian vauhdikkaalla päällä lähdöissä alkumatkasta, jotta meidän vahvat hevoset voisivat iskeä lopussa.

Ollikainen ei erittele hevostensa saumoja mitenkään järjestykseen, mutta suosikkina starttava Tip Chip vaikuttaisi kovimmalta aseelta.

- Ruuna on sentään eturivissä. Toivottavasti se välttyisi paikalta johtavan rinnalla, sillä se ei ole ainakaan valmentajalle mieleen ja hevonenkin on paras selästä.

- Sivori Effe osaisi varmaan kiertää heikolta paikaltakin kärkitaistoon, mutta juostava matka on sille hieman epäsopiva ja maililla sillä voi tulla kiire.

Huima parannus

Maarit Ollikainen oli vielä vuosi sitten nimenä yksi pientä toimintaa pyörittävä valmentaja muiden vastaavien joukossa, mutta tämä kausi on tuonut todellisen läpimurron. Valmennettavat olivat startanneet kolmen ensimmäisen virallisen valmennusvuoden aikana 57 kertaa keräten 7 voittoa. Vuoden 2015 saldot näyttävät 91 starttia ja 25 voittoa.

- Se on tietysti toivottavaakin, että voittojen määrä on lisääntynyt, kun hevoset ovat lisääntyneet, Ollikainen naurahtaa.

Naisen hevoshistoria on kuitenkin pitkä, vaikka valmennushistoria vasta neljän vuoden mittainen.

- Kävin aikanaan hevoskoulun ja olin alalla pitkään töissä. Sitten meni kymmenen vuotta muissa hommissa, mutta aina sydämessä kyti ajatus omasta tallista. Muutama vuosi taaksepäin löytyi sopiva paikka, minne oli mahdollista ostaa oma hevonen omaan hoitoon.

- Jonkinlaista harrastamista oli käynnissä "tauonkin" aikana, mutta en ole oikein sitä tyyppiä joka osaisi pitää hevosta vieraalla.

Ollikaisen valmennustoiminta alkoi yhdestä omasta, mutta nyt hevosmäärä on paisunut yhteentoista ja tulostakin tulee.

- Ensin piti tosiaan vain harrastaa yhdellä ja työn ohessa. Jossain vaiheessa tuli hankittua toinen ja kolmas ja kun sain hieman menestystä, niin vieraitakin tarjottiin. Nyt harrastuksesta on tullut työ ja elanto tulee tästä hommasta.

Menestys on saanut myös uteliaat liikkeelle ja puhelimen päässä kysellään ahkerasti, että mikä on naisen menestyksen salaisuus?

- En tiedä mistään salaisuuksista. Ei tässä ole oikotietä onneen. Kaiken perusta on hyvät hevoset ja kova työ.

- Meillä on ollut onni saada hankittua hyviä hevosia. Tuskin kenelläkään mitään erityisiä konsteja on, tai en ainakaan usko sellaiseen. Perusasiat kun tekee kunnolla, niin hyvät hevoset yleensä palkitsevat sen, Ollikainen muistuttaa.

- Meillä harjoitellaan säännöllisesti sekä järkevästi, kilpaillaan suunnitelmallisesti ja ajatellaan muutakin kuin sitä yhtä starttia. Pidetään hevosista hyvää huolta henkisellä ja fyysisellä tasolla. Eiköhän siinä ole salaisuutta tarpeeksi.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›