Signe, Varma

Ravit

Vuoden urheilijan valinnasta farssi USA:ssa: ääniharava hyllytettiin – ”Meidät on ryöstetty”

Julkaistu:

Äänestysfarssi
Laukkahevonen American Pharoah syrjäytettiin Sports Illustratedin Vuoden urheilija -äänestyksessä ylivoimaisesta äänivyörystä huolimatta.
Sports Illustrated -lehden vuodesta 1954 alkaen valitsemasta Sportsman of the Year -palkinnosta ja sen jakamisesta tuli tänä vuonna melkoinen farssi.

Lehti on käytännössä aina tyytynyt valitsemaan voittajaksi yleisöäänestyksen voittajan. Ääniä annettiin tänäkin vuonna satojatuhansia.

Äänestyksen päättyessä selvänä ykkösenä oli 47 prosentin äänisaaliilla amerikkalaisen laukkaurheilun Triple Crownin ja Grand Slamin ensimmäisenä hevosena koskaan saavuttanut American Pharoah. Hevonen päihitti suurella marginaalilla 29 prosenttia äänistä keränneen baseball-joukkue Kansas City Royalsin.

Sports Illustrated ei kuitenkaan tunnustanut laukkahevosen asemaa urheilijana, vaikka oli ottanut sen mukaan äänestykseen.

Lehti muutti palkinnon nimen Sportsperson of the Yeariksi ja ojensi sen tennistähti Serena Williamsille. Kaiken huipuksi Williams oli kerännyt kahdestatoista ehdokkaasta ääniä vain yhden prosentin, jolla oli listan hännillä.

Lehden perusteluissa ei kommentoitu American Pharoahia mitenkään, vaan tyydytään ylistämään Williamsin tätä kautta ja koko uraa.

Suivaantuneet American Pharoahin kannattajat nostivat asiasta melkoisen äläkän sosiaalisessa mediassa. Tämän jälkeen monet amerikkalaismediat huomioivat epäkohdan julkaisuissaan.

Yleinen mielipide oli, että äänestystuloksen karkea huomioimatta jättäminen tulee luultavasti vaikuttamaan arvostetun äänestyksen äänestysinnokkuuteen seuraavina vuosina.

American Pharoahin omistaja Justin Zayat kommentoi ihmetystään ESPN:n nettisivuille.

- Miksi ihmeessä järjestetään äänestys, johon sadattuhannet ihmiset antavan äänensä ja lopulta sen tulos ylenkatsotaan. Hevoseni voitti Grand Slamin, mikä oli ennennäkemätöntä. Serena Williamsilta jäi oma Grand Slaminsä saavuttamatta, Zayat tuskaili.

- Meidät on ryöstetty, ryöstetty, ryöstetty, Zayat twiittasi voittajan julkistamisen jälkeen.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt