Aulis

Ravit

Ruotsalainen kansansuosikki jättää huippukilpailun väliin – syynä omistajan pitkä porttikielto väkivaltaisuudesta

Julkaistu:

Maailman parhaisiin kylmäverisiin kuuluva Månprinsen A.M. vetäytyy Ruotsin raviradoilta toistaiseksi, eikä sitä nähdä Elitloppet-viikonlopun Elitkampenissakaan.

Månprinsen A.M:n osaomistaja AnnaMaria Öberg tuomittiin yhdeksän kuukauden porttikieltoon syksyllä, kun hän kävi kesken ravikilpailujen fyysisesti ja sanallisesti ohjastajan kimppuun. Öberg ei sulattanut tuomiotaan ja ilmoitti viimeisessä julkisessa ulostulossaan, ettei hänen huippuhevosensakaan tule starttaamaan Ruotsissa rangaistuksen aikana, vaikkei itse rangaistus sitä mitenkään estäisi.

- Kilpailemme porttikieltoni aikana Månprinsen A.M:llä vain Norjassa, Öberg ilmoitti Östersunds-Postenille.

Öberg painottaa tosin, ettei asialla ole mitään tekemistä hänen kilpailukieltonsa kanssa, mutta asiayhteyttä on kovin vaikea sulkea pois.

- Etenemme näin vain ainoastaan siksi, että se on hevoselle paras ratkaisu, Öberg toteaa erittelemättä, miksi se on niin.

Näin ollen kevään kylmäverikohokohta Elitloppet-viikonlopun suuripalkintoinen Elitkampen jää Månprinsen A.M:ltä väliin. Elitkampen on ylivoimaisesti arvostetuin kylmäverikilpailu maailmassa.

Tilanteen tekee omituiseksi sekin, että huippuhevosessa on muitakin omistajia ja 30 prosenttia hevosesta omistava Anders Bodin tulikin jo Trav365:n artikkelissa julkisuuteen kertomaan oman kantansa asiaan.

- En hyväksy tätä päätöstä alkuunkaan. Haluaisin, että hevoseni juoksee kotimaassamme. Keinoni ovat kuitenkin vähemmistöosakkaana hyvin vähissä ja ilmeisesti minun on tyytyminen enemmistön päätökseen, Bodin voivotteli.

Öbergin yhdeksän kuukauden porttikielto päättyy 1. heinäkuuta.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt