Verneri

Ravit

Toton Suomen mestarille luvassa paksu setelinippu

Julkaistu:

toto-sm
Verta ei vuodateta, mutta hikeä virtaa, kun 35 ravipelaajaa käy toistensa kimppuun lauantaina.
Tampereen raveissa mielenkiinto ei rajoitu pelkästään kaviouralle, vaan ravintolakatsomossa käy tavallista kovempi kuhina. Siellä ratkotaan tämän vuoden totopelien SM-finaali, joka on järjestyksessään 15:s.

Pokeripöydistä otettu sääntömalli asettaa pelaajat normaalista poikkeavaan asemaan. Turnaustyylisessä tapahtumassa taktikoinnilla on aivan oma merkityksensä. Pelurit eivät kyttää pelkästään rataa kiertäviä pelikohteitaan, vaan myös kanssakilpailijoitaan.

Voittaja on se peluri, joka saa yhdessätoista ravilähdössä kerättyä 1000 euron alkupääomallaan suurimmat nettovoitot.

Jotta tuurin osuus ei kasvaisi liian suureksi, pelimuotoina ovat vain voittaja, sija ja kaksari. Suurten voittojen Toto76, Toto4 ja troikka on jätetty sen takia ulkopuolelle.

Loppukilpailuun osallistuu 35 pelaajaa. Ympäri Suomen järjestettyjen karsintakierrosten kautta paikan sai 22 pelaajaa ja loput penkit olivat nopeimpien ostettavissa.

Mukaan on uskaltanut yksi nainen. Helsinkiläinen totoammattilainen Eeva Marttila hakee kiivaasti mestaruutta aikaisempien hopea- ja pronssitilojensa jatkoksi.

– SM-kilpailu on aina ihan hauska, eräänlainen ravivuoden päättäjäistapahtuma. Siellä näkee muita pelaajia, mutta myös jännitys säilyy alusta loppuun. Lisäksi potissa on aika suuret rahat, Marttila huomauttaa.

Voittaja palkitaan maineen lisäksi tuhdilla setelinipulla. Viime vuonna puskista Suomen mestariksi kiilannut amatööripelaaja Janne Paavilainen kuittasi kotiin viemiseksi puhtaana käteen 7800 euroa.

Pelaajien totovoitot menevät yhteiseen pottiin, josta ne jaetaan kilpailun ratkettua kuudelle parhaalle. Voittajan osuus on 33 prosenttia.

ISTV esittää 4,5-tuntisen tapahtuman suorana lähetyksenä.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt