Soini, Veini

Ravit

Onnistuuko kokenut ohjastaja tämän ongelmallisen ajokin kanssa? – "On ajettava tunteella"

Julkaistu:

Toto76
Esa Holopaisen ajotaidot punnitaan toden teolla lauantaina Vermossa.
Pikkukahveli on valmentajansa Reijo Heiskasen mukaan ollut koko ajan yhtä hyvän tuntuinen, mitä ennenkin. Kotona hevonen ravaa hyvin, mutta käyttäytyy ratatilanteessa aivan eri tavoin.

Pikkukahvelin kaksi viimeisintä kisasuoritusta ovat päättynyt hylkäykseen liioista laukoista. Kolmannen hylkäystuomion jälkeen koelähtö olisi kutsunut oria. Heiskanen ilmoitti hevosen kuitenkin koelähtöön jo kahden hylkäyksen jälkeen.

- Ylivieskassa ajettiin koelähtö, jotta saatiin juoksu alle. Säännölliseen starttirytmiin pääseminen olisi tärkeää.

Heiskanen valmentaa kahta suomenhevostaan Sotkamossa Kainuussa. Edestakaista matkaa kertyy kisamatkalla yli tuhat kilometriä.

- Lähempänä ei ollut startteja, niin piti lähteä tänne asti kilpailemaan. Muuten olisi tullut yli kahden kuukauden kilpailutauko.

Lauantaina Heiskanen lyö niin sanotusti ”kovat piippuun”, sillä hevosta aikaisemmin todella menestyksekkäästi ohjastanut Holopainen pyrkii kääntämään nopean juoksijan kelkan kohti menestystä.

- Vermoon saadaan rattaille kuski, jolla on aikaisemmin tullut menestystä. Pikkukahvelia on ajettava tunteella. Sitä pitää samaan aikaan pitää ja ajaa.

Holopaisen käsistä Pikkukahveli on tehnyt selvästi uransa parhaat esitykset. Viime vuonna tuloksena oli muun muassa kaksi voittoa hurjilla 23-tuloksilla.

Holopainen saa olla heti lähtöhetkellä tarkkana, sillä Pikkukahveli osaa keksiä temppuja. Lähtöpaikka on lisäksi monelle hevoselle ongelmallinen voltin vitonen. Valmentaja ei kuitenkaan ole lähtöpaikan takia huolissaan.

- Lähtöpaikalla ei ole mitään väliä. Ravilla ori lähtee ensimmäiset askeleet miltä paikalta tahansa, mikäli ei ole liian innokas alussa.

Vaikka Holopaisen ja Pikkukahvelin yhteistyö on aikaisemmin toiminut hyvin, ei Heiskanen uskalla lupailla liikoja.

- Tässä kohtaa en uskalla enää lähteä kehumaan oria, sillä keväällä sen tehtyäni tuli jatkossa nollatulos. Eivätkö vanhan kansan hevosmiehet kuitenkin sano, että hyvä hevonen nousee kyllä tasolleen?

Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt