Hanna, Johanna, Jenni

Ravit

Valikko

Tuhkimotarina voittaa taas – vastoin kaikkia luonnonlakeja

Julkaistu:

Viime vuoden voitokkaimman ravihevosen Magnatin ura oli keväällä hiuskarvan varassa, mutta sunnuntaina ruuna oli taas voittaja.
Myöhäisemmällä iällä syttynyt Magnat nousi kahden viime kauden aikana koko kansan symppishevoseksi, eikä vähiten iloisten harrastajataustajoukkojensa vuoksi. Oksasten ja hevosen kannattajien maailma kuitenkin musteni Pääsiäisenä, kun "Manun" vuohisluu murtui ja oli epäselvää voiko hevonen edes jäädä jatkamaan maanpäällistä taivallustaan.

Toipuminen sujui kuitenkin vastoin luonnonlakeja ja ruuna palasi radoille vain reilu puoli vuotta loukkaantumisen jälkeen. Kaksi ensimmäistä starttia sujui totutellessa kilpailujen vauhtiin, mutta sunnuntaina Vermossa Magnat kaarsi jälleen voittajaesittelyyn.

- Tunnehan oli aivan mieletön, vaikka meidän suurin voitto oli, että saimme pitää Manun ja että se yleensäkään palasi radalle, Markku Oksanen kertoo.

- Meidän leipä tulee muualta, eikä Manua tarvitse rahan takia juoksuttaa, mutta onhan jokainen menestys hieno asia.

Sunnuntaina tuli voitto, mutta taustajoukoilla on uskoa, että hevonen pystyy vieläkin parempaan ja jatkamaan keskeytynyttä nousua aivan Suomen huipulle.

- Kuski sanoi startin jälkeen, että Manu on vieläkin vähän tukkoinen tauon takia. Onhan se ihan ymmärrettävää tuollaisen tauon jälkeen. Hienoa, että se pystyy voittamaan, vaikkei ole vielä ihan parhammillaan. Se nousee sille tasolle kuin se nousee ja me olemme siihen joka tapauksessa tyytyväisiä.

Oksasten silmäterä on saanut aina erittäin hellää hoitoa ja huolenpitoa, mutta nykyisin yksi jalka tutkitaan joka välissä ja tarkkaan.

- Kyllä sitä hajonnutta jalkaa tulee tarkkailtua oikein ekstrahuolellisesti. Ei siinä ole mitään komplikaatioita ollut, mutta pitää koputtaa puuta. Terveestähän se hajosi tarhassa ensimmäiselläkin kertaa, Oksanen muistuttaa.

Magnat oli Suomen voitokkain ravuri ja Vuoden Komeetta 2014.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt