Olga, Oili

Ravit

Valikko

Urheiluhistoriaa tehneellä naisella on hurja elämäntarina

Julkaistu: , Päivitetty:

Hevosurheilu
Laukkakilpailu Melbourne Cupin voittanut Michelle Payne on kokenut kovia.
Melbourne Cup on yksi maailman suurimmista ja perinteikkäimmistä laukkakilpailuista. Tiistaina kilpailun voitti sen 155-vuotisessa historiassa ensimmäistä kertaa naisjockey, 30-vuotias Michelle Payne.

Paynen voittohevosen Prince of Penanzen voittokerroin oli peräti 100, mutta Paynen elämä on muutenkin todennäköisyyslaskelmien vastainen.

Payne on 10-lapsisen perheen nuorimmainen. Hän oli vain puolivuotias, kun hänen äitinsä kuoli liikenneonnettomuudessa.

Victorian osavaltion Ballaratissa asunut suurperhe keskittyi laukkaurheiluun. Perheen lapsista kahdeksan on kilpaillut jockeyna.

Michelle oli nelivuotias, kun hän nousi ensimmäistä kertaa ponin kyytiin. Hän putosi välittömästi, mutta nousi sitkeästi uudelleen ratsaille.


Lupaavan jockeyn ura oli katketa 18-vuotiaana vakavaan onnettomuuteen. Payne putosi kilpailussa hevosen selästä ja kärsi kallomurtuman sekä aivoverenvuodon.

– Jonkin aikaa mietin, ratsastaisinko enää koskaan. Se oli kamalaa. En voinut keskittyä. Minulla ei ollut lähimuistia. En yksinkertaisesti pystynyt ajattelemaan. Sitä kesti ehkä pari kuukautta. Kolmen kuukauden jälkeen huomasin eron, Payne on kertonut.

Paynen isä Paddy pyysi tytärtään lopettamaan, mutta tämä piti päänsä.

Vuonna 2012 Payne kärsi kaksi vakavaa onnettomuuden, joissa häneltä murtui yhteensä yhdeksän selkänikamaa. Tällä kertaa Payne pohti itse lopettamista, mutta lähipiiri rohkaisi häntä jatkamaan.

Sitkeys palkittiin tiistaina historiallisella voitolla. Paynen voittohevosen valjasti hänen kehitysvammainen isoveljensä Stevie. Voiton hetkellä Payne näpäytti epäilijöitään.

– Tämä on todella sovinistinen laji. Monet omistajista halusivat potkia minut pihalle. Haistakoot huilun kaikki, jotka ajattelevat etteivät naiset ole tarpeeksi hyviä, Payne sanoi.

Lähteet: The Age, Herald Sun, ABC
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt