Atso

Ravit

Pari tuhatta maksanut hevonen juoksee suomalaiselle omistajalleen hurjaa tiliä — ”Tämä oli minulle lottovoitto”

Julkaistu:

Toto76
Antti Teivainen osui aikanaan napakymppiin huutaessaan Bosses Lilyn itselleen Ypäjän hevoshuutokaupasta 2500 euron hintaan. Tamma on tienannut palkintorahoja jo yli 60 kertaa hintansa verran.
Kolme vuotta sitten Kriteriumin voittanut takavuosien menestyjä osallistui lauantaina perinteiseen St. Legeriin.

Porissa ravatun lähdön odotettiin olevan tammojen näytöstä. Voittajan nimi oli kuitenkin yllättävä, sillä kuluva kausi oli ollut tähän mennessä Bosses Lilylle vaikea.

Useista eri vaivoista kärsinyt hevonen oli lauantaina kuin uudestisyntynyt. Kalle Savon kasvattama hevonen ei saanut lähdössä mitään ilmaiseksi, mutta jyräsi silti väkivahvasti 30 000 euron arvoiseen voittoon ulkoratoja pitkin.

Edes Teivainen itse ei uskonut ennakkoon voittoon.

- Koko ajan on kuitenkin tuntunut sille, että sen kyvyt ovat yhä tallella. Bosses Lily joutui tänään tekemään oman juoksun, mutta kiri rehdisti loppuun saakka. Tamma oli minulle aikanaan lottovoitto, kun sain sen Ypäjän hevoshuutokaupasta 2500 euron hintaan.

Bosses Lilyn 2600 metrin matkalla juoksema voittoaika 14,0 on volttilähetyksen uusi Suomen ennätys.

St. Legerissä toiseksi sijoittui kisan ennakkosuosikki, viime vuonna kisan voittanut Venice. Heikki Korhosen valmennettava tsemppasi vahvasti perille saakka johtavan ulkopuolelta voimatta Bosses Lilylle kuitenkaan mitään. Kolmanneksi kiri Tapio Perttusen suojatti Yahuu Hoss.

Bosses Lilyn peliprosentti Toto76-pelissä oli 0,82. Suuryllättäjän voiton myötä oikeita Toto76-tuloksia ei löytynyt. Ensi viikolla pelissä nähdään Jackpot-kierros, jolloin lisärahaa on tarjolla 149 812,78 euroa.

Myös avauslähdöissä nähtiin yllätyksiä

Pikkuyllättäjä Antin Onni vastasi Toto76-kierroksen ensimmäisestä voitosta. Perttusen ohjastettava sai johtaneen Oiva-Soinnun takana edullisen reissun. Maalisuoralla ori ohitti keulahevosen helposti ja piti ulkoa kirineen Lilin Jytkyn varmasti takanaan. Ennätys parani kertaheitolla peräti kolme sekuntia.

Voitto oli yllätys pelaajille, muttei Perttuselle.

- Uskoin ennakkoon pieneen yllätysmahdollisuuteen, vaikka en uskaltanut sitä ääneen sanoa. Harjoituslähdössä Antin Onni oli aikaisempaa terävämpi, joten päätin ajaa heti eteenpäin lähdössä.

Confectionier palasi tasolleen voittamalla pronssidivisioonan finaalin keulapaikalta reippaasta matkavauhdista huolimatta.

Pelaajat olivat unohtaneet kyvykkään juoksijan yhden heikon startin takia. Olli Koivusen ohjastettavaa oli pelattu Toto76-pelissä vain reilut kahdeksan prosenttia.

Paljon ratkesi heti alkukiihdytyksessä, kun Confectionier onnistui torjumaan suosikin Bite The Bulletin kovassa keulakamppailussa.
Lopussa hyvin kirinyt Sahara Hotshot tuli lähelle, mutta maali tuli vastaan kreivin aikaan.

- Alussa pari sataa metriä ajettiin Iikan (Nurmonen) kanssa tosissaan. Ensimmäiseen kaarteeseen tultiin tosi lujaa. Kokolappujen kanssa hevonen lähti kuin tykinsuusta. Vauhti jäi hevosella vähän päälle, mutta hyvin se tsemppasi maaliin saakka, Koivunen kehui.

Kierroksen pankki Välähdys sai monen totopelaajan haukkomaan henkeään alussa. Alussa usea hevonen sortui laukalle, kuten myös Ville Korjuksen ohjastettava Välähdys.

Pomppu oli lopulta vain pieni hidaste voittokulun jatkumiselle. Kauden kolmastoista ykköstila irtosi lopulta yhtä helposti kuin kauden aikaisemmat voitot.

Seuraavaksi huippuorilla on edessään kilpailutauko. Radoille on tarkoitus palata ensi vuonna. Korjuksen mukaan tauon aikana hevoselta poltetaan vasemmasta takajalasta pieni jänispatin alku.

Ikäluokkansa Derby-voittaja Ekoloki palasi voittojen tielle kylmäveristen kymppitonnin ykkösellä ajetussa finaalilähdössä.

Viime juoksussa Kuopiossa ennen lähtöä raivona käynyt ori keskittyi tänään olennaiseen. Tuloksena oli helpon näköinen keulavoitto.

- Saatiin keulat ja ajettiin ensimmäinen kierros maltilla. Toinen kierros mentiin sitten kovempaa. Hevonen oli nyt paljon parempi mitä viimeksi Kuopiossa, hevosen ohjastaja Heikki Mikkonen kehui.

Ennen Toto76-lähtöjä kilpaillun Junnustartti -finaalin vei nimiinsä mykistävällä esityksellä Pauli Raivion ohjastama ja valmentama Ellin Sisu.

3-vuotias ori teki uuden Suomen ennätyksen 2100 metrin matkalla. Ennätys kirjataan nyt lukemin 29,4 kategoriassa 2000 metriä ja yli. Toiseksi sijoittunut hävisi voittajalle kilometriajassa yli kuusi sekuntia.

Oikea Toto76-rivi, Pori 31.10.

Toto76-1: 1 Antin Onni
Toto76-2: 4 Confectionier
Toto76-3: 3 Välähdys
Toto76-4: 2 Kleine Maria
Toto76-5: 6 Ekoloki
Toto76-6: 5 Victor Quo Vadis
Toto76-7: 12 Bosses Lily

Seitsemän oikein tuloksia ei löytynyt. Kuusi oikein -voitto-osuus 2703,50 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt