Signe, Varma

Ravit

Poliisi narautti huippukuskin nolosta rikkeestä – jätti erikoisen viestin ruutupaperille

Julkaistu:

Legendan jäljillä
Raviurheilu on täynnä mitä erikoisimpia tarinoita, jotka jäävät elämään legendoina. Tämän tarinan painavajalkainen huippuohjastaja on tullut tutuksi maantiepoliiseille.
Hevosmiesten tietotoimiston mukaan raviohjastaja Antti Teivainen havahtui tutkanpaljastimensa piippauksiin matkalla Lahden Suur-Hollola-ajoon. Hän heitti sen moottoritien laitaan sakot välttääkseen.

Legendan mukaan poliisit löysivät laitteen, korjasivat sen talteen ja jättivät tapahtumapaikalle kuskille osoittamansa tervehdyksen.

Onko tämä 1980-luvun lopulta lähtien ravipiireissä kulkenut tarina totta, Kaasu-Antti?

- Kyllä. Nakkasin sen reippaassa vauhdissa aika kauas ikkunasta. Ajattelin hakea laitteen takaisin paluumatkalla, mutta se oli poissa. Konstaapelit olivat jättäneet ruutupaperille viestin, jossa luki: »Löysimme sen, Antti. Hyvää illanjatkoa.»

- He osasivat jättää tervehdyksen kai siksi, että olin sen verran tuttu virkavallalle näissä ajohommissa. Kaikki ottivat koko homman sopivasti huumorilla.

Onko autossasi nykyään tutkanpaljastin?

- Ei ole. Kaasujalkani on aika lailla kevyempi kuin joskus kauan sitten. Niihin aikoihin verrattuna olen tainnut taantua kaasuttelijana sekä auton ratissa että hevosen ohjissa.

Juttu on julkaistu alun perin 24.2.2009 Urheilusanomien edeltäjän Veikaajan ”Legendan jäljillä” –palstalla, jossa toimitus selvittää urheilumaailmassa kiertävien tarinoiden todenperäisyyttä.

Palsta ilmestyy edelleen säännöllisesti Urheilusanomissa.

IS Ravit kaipaa lisää ravilegendoja! Lähetä meille omasi – kenties sekin päätyy julkaistavaksi  IS Raveissa!

  • Ravilegendat
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt