Olga, Oili

Ravit

Valikko

Ravilähtöihin tulossa toivottu sääntömuutos - rikkojille luvassa kovemmat rapsut

Julkaistu:

Ravit
Pelaajia pitkään kismittänyt kenkäinfoarvailu kokee pian muutoksen parempaan suuntaan, mikäli Suomen Hippoksen hallitus siunaa sääntövaliokunnan ehdotuksen.
Suomen Hippoksen hallitus ehdottaa merkittävää muutosta hevosten kengitystiedoista ilmoittamiseen.

Ilmoituksen pitää uuden ehdotuksen mukaisesti tulla entisen puolen tunnin sijaan vähintään tuntia ennen lähdön esittelyä tai tuntia ennen ensimmäisen T-pelikohteen esittelyä, mikäli lähtö on T-pelikohde.

Myös rangaistukset ovat kovenemassa. Aiemmin myöhästyneestä balanssi-ilmoituksesta sai sakkoa 20 euroa. Ehdotuksen mukaan myöhästymissakko nousee 50 euroon ja mikäli info on väärä tai annettu vasta esittelyn jälkeen, sakko on 150 euroa.

Fintotosta luvataan myös, että aiemmin sekava käytäntö, jossa totoaja ei vielä tiedä, onko hevosen kengitystä ilmoitettu vai ei, muuttuu. Tulossa on järjestelmä, jossa ilmoittamattomien kengitystietojen kohdalla lukee: "Ei vielä tietoa".

Uudet säännöt tulevat voimaan vuodenvaihteesta lähtien, mikäli ne Suomen Hippoksen hallituksen toimesta hyväksytään.

Pelaajille kengitysarvailu on ollut tuskallista. Monien hevosten suoritustaso lähtönopeudesta lähtien vaihtelee suuresti balanssin mukaan. Monessa toto-torpassa huokaistaan varmasti "vihdoinkin", mikäli muutos saadaan pikaisesti voimaan.

- Tottakai hevoset ja niiden paremmuus ratkaisee, mutta joidenkin hevosten suoritukset voivat olla kymmeniä metrejä suuntaan tai toiseen, balanssista riippuen. Voimasuhteiden arvioiminen on välillä lähes mahdotonta, mikäli käytössäsi ei ole oikeaa infoa, totopeliasiantuntija Jarkko Litmanen toteaa.

- Ehdotettu muutos olisi askel parempaan suuntaan, mutta mielestäni aikatauluissa olisi kiristettävää. Uudellakin mallilla jo päivällä totoaminen iltaraveihin on melkoista arvailua. Olisi kaikkien etu, mitä aiemmin ihmiset voisivat jättää kuponkejaan, jos illaksi on muuta menoa, Litmanen laskee.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt