Kullervo

Ravit

Suurkilpailuvoittaja vain haastaja: "Milläs tuolta voitat?"

Julkaistu:

TOTO76 JACKPOT
Lahden jackpot-kierroksella starttaavalla Kriterium-voittaja Arctic Passionilla on rahaa enemmän kuin muilla osallistujilla yhteensä, mutta tamman taustajoukoillakin horjuu usko yhden asian takia.

Arctic Passion kiisi kaksi viikkoa sitten todelliseen yllätysvoittoon kolmevuotiaiden lämminveristen Kriteriumissa ja korjasi talteen 75000 euron komeat voittorahat. Lauantain Lahden Toto76-kierroksella tamma palaa tositoimiin.

Normaalisti Kriterium-voittajaa pidettäisiin lähes suursuosikkina, varsinkin kun vastassa on "vain" tammoja. Taustajoukkojen usko ykkössijaan on kuitenkin aika matalalla ja syy siihen löytyy lähtöradasta.

- Meidät on paiskattu radalle kaksitoista. Milläs tuolta voitat?, hevosen valmennukseen osallistuva Hannu-Pekka Korpi kysyy ja osin aivan aiheellisestikin.

- Näiden hevosten välillä on loppujen lopuksi tasossa aika marginaalisia eroja ja tuollainen lähtöpaikka tahtoo viedä voittotoiveet lähes joka kerta.

Kriteriumissa avain onneen oli juuri täydellisesti onnistunut juoksu ja lauantaina sellaista ei ole luvassa.

- Ei Kriterium-voitto aivan pelkkä onnenkantamoinen ollut, vaikka mainiosti onnistunut juoksu olikin sen takeena. Hevonen on kehittynyt rutkasti. Ei se kuitenkaan aivan sen tyyppinen ole, että sillä kierrätellään piippuhyllyn paikalta matkalla eteenpäin. Tässä pitää ajatella muutakin kuin vain tätä starttia, sillä rahakas Kasvattajakruunu on pian edessä.

- Ei me ajeta mitään valmistavaa starttia ja varmasti yritetään pärjätä, mutta paikka on tuo ja meidän mahdollisuuksiin vaikuttaa suureksi osaksi, että minkälaista matkavauhtia muut innostuu pitämään. Kyllä tamma varmasti lopussa kirii taas hyvin ja voihan se voittaa, mikäli "lähtö ajetaan meille". Vaikeaa se kuitenkin on ja pelaajien on hyvä tiedostaa se asia.

Korpi kertoo myös, että Arctic Passion sai suurvoittonsa jälkeen vetää hieman henkeä, mutta se ei varsinaisesti huoleta miestä.

- Hieman se sai ottaa happea. Se oli viimeistelyissä kuitenkin mainio ja tuntuisi menneen edelleen eteenpäin kovien starttien myötä.

Jotain lähdön tärkeydestä kertoo yleensä myös balanssi. Kriteriumissa hevonen juoksi ensi kertaa urallaan ilman kenkiä, mutta lauantaina ne pysyvät jalassa.

- No nyt ajetaan kengät jalassa, mutta kuitenkin jenkkikärryillä. Voittihan hevonen tuolla balanssilla Kriterium-karsintansakin, eikä homma kyllä siitä balanssista jää kiinni, Korpi huomauttaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›