Kullervo

Ravit

Huuliveikon voitonnälkä ei sammu - ”On pakko olla Suomen paras, sillä muuten…”

Julkaistu:

Toto65
Kuukaudet vaihtuvat, mutta yksi asia ei muutu raviradoilla. Nimittäin huuliveikko Erkki-Pekka Mäkisen ja hänen hevostensa voitontahto.

Tamperelaisen Mäkisen valmentama Global Option ravasi Vermossa jo vuoden 14. täysosumansa. Samalla ruuna kiskaisi kahden voiton eron seuraavaksi voitokkaimpiin hevosiin, Jokivarren Kunkkuun, Taksrokiin ja Välähdykseen.

- Tänä vuonna ei ole helppo olla voitokkain. Kun Classic St Pat tulee tauolta, eiköhän se pane vielä paremmaksi, Mäkinen epäili pilke silmäkulmassaan.

Classic St Pat on myös Mäkisen hevosia ja sillä on kasassa 11 voittoa.

Global Optionin tuorein täysosuma tuli valmentajan mukaan kevyesti.

- Helppoa kuin heinänteko, Mäkinen kuvaili.

Mäkinen ajoi tyylilleen uskollisena reipasta vauhtia keulassa alusta loppuun, mikä tylsistytti vastustajien kiri-intoa. Lähimpänä varjostanut Jaguar Point kohosi loppumetreillä puolittain Global Optionin kupeelle, mutta ohi ei ollut asiaa.

- Taktiikkojen laatimisessa on pakko olla Suomen paras, sillä muuten Moilasen Ari ja Korven Pekka ajavat joka kerta lopussa ohi, raviratojen Cassius Clay leukaili.

Välähdys kävi myös Vermossa kaunistelemassa voittotilastoaan. Erityisen komean siitä tekee, että oriin kaikki 12 voittoa ovat tulleet putkeen. Se ei ole hävinnyt tänä vuonna kertaakaan.

Keskiviikkona Ville Korjuksen kultakimpaleen tappio oli lähempänä kuin koskaan. Välähdyksen perästä maalisuoran puolivälissä kirikaistalle vapautunut Syytinki spurttasi ärhäkästi aivan rinnalle.

Korjuksen mukaan voimien loppumisen takia hänen hevosensa voittoputki ei ollut katketa.

- Pete (Puikkonen) yritti ohitsemme petoksella, eli jätti radan väliimme. Välähdys ei siksi huomannut vastata Syytingille. Sen voimat eivät todellakaan olleet lopussa, Korjus painotti. 

Toto65-pommeista vastasivat Stone Capes Luca ja BWT Lovestory.

Stone Capes Luca joutui starttaamaan numerolla 16 kaikkien takaa. Pitkä 3100 metrin matka tasoitti yllättäjän lähtöpaikan haittoja. Kaiken lisäksi Mikael Kopola onnistui tarjoamaan ajokilleen auringontarkan juoksun hyvin vetäneiden vastustajien peesissä.

Viimeisenä Stone Capes Lucan loppuspurtin edessä joutui taipumaan niin ikään suuryllätystä keulapaikalta sitkeästi havitellut In Best Balance.

- Voitto ei niin yllättänyt minua. Ori on ollut hyvässä kunnossa sen jälkeen, kun voitti alkukauden vaivansa. Loppukurvissa oli pakko lähteä jo neljännelle radalle, koska näytti siltä, että minun hevosellani olivat parhaat voimat käyttämättä, Kopola sanoi.

Tarkan sisäratajuoksun jälkeen Cupido Birdlandin kepittäneelle BWT Lovestorylle voitto oli vasta uran ensimmäinen. 7-vuotias tamma tarvitsi kuparisen puhkaisemiseen 44 yritystä.

- Tamma ei ollut koskaan voittanut. Enkä minä ollut koskaan voittanut mitään, omistajavalmentaja Sonja Julkunen sai sanottua haastattelijalle tunneryöpyn vallassa historiallisella hetkellä.

Oikea Toto65-rivi, Vermo 7.10.

Toto65-1: 7 Global Option
Toto65-2: 9 Tuurin Toivo
Toto65-3: 16 Stone Capes Luca
Toto65-4: 9 Välähdys
Toto65-5: 4 BWT Lovestory
Toto65-6: 4 Amaretto Scoop

Kuusi oikein -voitto-osuus 1196,20 euroa. Viisi oikein 19,40 euroa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt