Atso

Ravit

Potkut saaneelle maajoukkuekiekkoilijalle lohtua raveista? – Hevonen kisaa 75000 eurosta

Julkaistu:

KRITERIUM
Juha-Pekka Haatajan sopimus irtisanottiin torstaina, mutta lauantai voi tuoda merkittävää piristystä arkeen.

Maajoukkuekiekkoilija Juha-Pekka Haatajan torstai oli masentava. Pelaajan seura Modo Hockey irtisanoi miehen sopimuksen, mutta lohtua voi olla tulossa yllättävältä suunnalta. Haatajan kimppahevonen Elian Web taistelee nimittäin lauantaina Suomen suurimmassa kolmevuotiskilpailussa Kriteriumissa 75000 eurosta.

Haataja on varsin tuore raviherännäinen. Mies itse laskeskelee, että harrastusta on takana nyt jokunen vuosi ja hevosen omistamista melkein saman verran.

- Kolme-neljä vuotta sitten kaverit houkuttelivat raveihin. Oli pieni yllätys, kuinka mukava tapahtuma se oli. Vedonlyöntitaustaa oli takana ja tulin totta kai lajiin toton kautta, mutta innostuin raveista tapahtumana kovasti. Hevoset alkoivat kiinnostaa ja tartuin mahdollisuuteen, kun kimppaomistamista tarjottiin, Haataja muistelee.

- Ravit on parasta paikan päällä. Kotiseudulla Oulussa tulee kesällä käytyä useamman kerran ja monella pelipaikkakunnallakin on tullut livahdettua raveihin, mikäli se vain on aikatauluihin sopinut.

Komeasti uransa aloittanut Elian Web on kiekkoilijan toinen kimppahevonen. Menestystä on tullut mukavaan tahtiin ja ravit ovat tulleet miehen elämään jäädäkseen.

- Vanilla Sharkin kanssa harjoiteltiin ja nyt on tämä. Kimpanvetäjä "Julle" Korhonen minua aikanaan lähestyi, eikä ole tarvinnut katua. Ennen tuli vain pelattua ja tämä omistaminen on tuonut hevosharrastukseen aivan erilaista konkretiaa. Käyn kesällä tallilla ja hevosen kuulumiset kiinnostavat oikeasti tosi paljon. Jos sitä vaikka rohkaistuisi joskus oikein kärryillekin. Toki vain harjoitusajoissa.

- Nuo meidän porukan kokeneemmat raviniilot ovatkin kiusanneet, että olen hyvän tuurin hevosenomistaja, kun molemmat omistamani ovat päässeet kokeilemaan ikäluokkakilpailuja. Se ei kai ole niin sanottua, että kaikki varsat pääsevät edes radalle.

"Kuinka hyvä se oikein on?"


Elian Webin taustajoukot ovat ottaneet hevosensa suhteen varsin maltillisen linjan ja sekä ohjastaja Janne Soronen että valmentaja Katja Melkko ovat kilvan siirtäneet Kriteriumin voittopaineita muiden harteille. Seitsemän kertaa yhdestätoista startista voittanut kolmevuotias kuuluu kuitenkin siihen joukkoon hevosia, joilla on realistinen mahdollisuus 75 000 euron suurpottiin. Haatajakaan ei jännitä niinkään hevosen sijotusta tai mahdollisia isoja rahoja.

- Hevonen on voittanut kuitenkin aika väljästi starttejaan. Nyt se on ensimmäistä kertaa todella isossa kisassa, vaikka kotiradan Oulu Expressin voitto olikin meille omistajille iso asia. Hienointa on jännittää, että kuinka hyvä hevonen oikeasti on, kun kaikki parhaat on viivalla.

- En osaa oikein asettaa sijoitustavoitteita, tai ajatella palkintosummia. Toivottavasti hevonen saa rehellisen mahdollisuuden näyttää kykynsä, eikä tulisi mitään jossitteluja, Haataja toivoo.

Juha-Pekka Haataja on voittanut urallaan kolme Suomenmestaruutta ja pukenut leijonapaidan päälleen 32 kertaa.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt