Olga, Oili

Ravit

Valikko

Jorma Kontio ja Timo Nurmos juhlivat taas Ruotsissa - 213 200 euron suurvoitto ME-ajalla

Julkaistu:

Ruotsin Kriterium päättyi suomalaisjuhliin, kun Timo Nurmoksen valmentama ja Jorma Kontion ohjastama Readly Express oli selityksittä paras.
Ruotsin Kriteriumista osattiin odottaa jotain suomalaismenestystä, vaikka tappioton Mister J.P. olikin selvähkö suosikki. Ruotsissa vaikuttava suomalaisvalmentaja Timo Nurmos asetti Jorma Kontion karsinnassaan ME-ajalla voittaneen Readly Expressin rattaille ja tuloksena oli historiaa. Valjakko suorastaan murskasi muut ja paransi ME-aikaansa tulokseen 12,8/2640 metriä.

Raviasiantuntijoiden huulilla oli lähdön jälkeen vain yksi asia ja se oli, että paras voitti. Readly Express sai raskaan juoksun, sillä se kiersi ensimmäiset 500 metriä kolmatta rataa, ennenkuin laskeutui suosikkina startanneen Mister J.P:n rinnalle. Siitä ori liukui lopussa varmasti ykköseksi, torjuen helposti esimerkiksi selässään liftanneen kovan Pythagoras Facen.

- Ajattelin ennakkoon, että hevoseni voisi voittaa johtavan rinnaltakin, mutta kyllä avauspuolikkaan aikana meinasi mennä mieli matalaksi, Timo Nurmos myönsi voittajakehässä.

- Hevoseni on uskomattoman vahva ja se kesti tänään kaiken ihailtavasti.

Nurmoksella on oma tyylinsä startata huippuvarsoillaan säästeliäästi ja tähtien tähtäin siirretään ajoissa kaikista suurimpiin kilpailuihin. Näin tehtiin Readly Expressinkin kohdalla ja se oli startannut ennen karsintoja vain neljä kertaa.

- Aika täydellinen hevonen. Se kanssa ei ole ollut koskaan mitään ongelmia. Se on aina tuore ja terve. Olemme pystyneet tekemään sen kanssa läpi uran juuri ne asiat jotka olemme halunneet.

Nurmos on harjannut uskomattoman kasan klassisten kilpailujen voittoja ja erityisesti nuorten hevosten lähdöissä. Mies osaa kuitenkin arvostaa jokaista voittoa kuin se olisi ensimmäinen.

- Näihin lähtöihin pyrkii satoja hevosia. Pelkkä finaaliin pääseminen on kovan työn takana ja hieno saavutus. Se on uskomaton tunne, kun työ palkitaan ja hevonen vielä voittaa tällaisen finaalin. Ei tähän totu.

Jorma Kontiolle suurkisojen voittoja on kertynyt vielä Nurmostakin enemmän. Kontio nautti menestyksestä täysin siemauksin, mutta ei kokenut ohjastaja juuri riehaantunut.

- Paras voitti, hyvin meni. Saimme hieman raskaan juoksun, mutta hevonen tuntui kokoajan vahvalta. Loppusuoralla sitä pohtii, että tuleeko joku jostain takaa vai ei. Nyt ei tullut ja eiköhän voitto tullut oikeaan osoitteeseen, Kontio laski.

Readly Expressin omistaa ruotsalaiset Brave AB & Bro Byggnads AB, joten pääosa 213200 euron jättipalkinnosta jäi silti kilpailumaahan.
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt